Ei is echt een super food: bakken vitaminen, eiwitten én gezonde vetten. Eieren zijn zelfs zo goed, dat je – mocht de wereld en de beschaving zoals we hem kennen tot een einde komen – er bijna volledig op zou kunnen blijven leven.

Maar om eieren lekker te houden, moet je eieren leuk houden. Daarom heb ik hieronder een supergemakkelijk recept voor je, waarmee je een simpel eitje weer nieuwe flair kunt geven. Let trouwens wel op: de bacon die erbij zit is minder super.

Ingrediënten:

  • 1 eitje per persoon
  • 4 plakjes bacon (van de Appie)
  • Geraspte kaas
  • Zwarte peper
  • Vers of gedroogd selderijblad

Verwarm je oven voor op 190 graden. Bak de bacon (zonder boter of olie) kort in een koekenpan. Het hoeft alleen een beetje te glimmen, niet echt gebakken te zijn. Haal de bacon uit de pan en dep het af met wat keukenpapier.

Pak een muffin-blik en vet een bakje in. Leg hierin de bacon zodat het een bacon-mandje vormt. Breek voorzichtig een eitje open boven het mandje. Strooi hier wat zwarte peper overheen en daaroverheen weer wat geraspte kaas.

Je kunt je eitje nu in de oven zetten:

  • 8 minuten: echt zacht
  • 9 minuten: zacht
  • 10 minuten: nog net nat
  • 11 minuten: helemaal droog eitje

Wip wanneer het eitje klaar is het bakje uit het muffin-blik, strooi er wat van de gesneden selderij overheen en serveer het met een geroosterde boterham (wit).

Niet alleen is dit eier-hapje zeer smakelijk, maar het ziet er bijzonder indrukwekkend uit, al is het dus heel erg gemakkelijk om te maken.

baconei

4 reacties

  1. Xaviera

    ja goed plan. Is echt heel lekker! Heb het nu 2 keer gemaakt en is een heerlijke lunch. Vult gelukkig ook goed. Jan neemt er 2, maar ik heb aan 1 genoeg.

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van