Ik heb een uiterst knappe hond. Sterker nog, mijn Toeter is het allerleukste huisdier van de hele wereld. Het liefst sleep ik hem overal mee naartoe en er komt helemaal niets tussen mij en mijn harige baby. 

Zelfs vriendlief heeft soms het nakijken. En dat levert pijnlijke momenten op. Laatst vroeg ik vol enthousiasme: “Hoe gaat het met mijn knapperd?” Waarop mijn aanstaande antwoordde dat het goed met hem ging. Ik kan je vertellen dat het een hoop teleurstelling oplevert als je dan uit moet leggen dat je het eigenlijk tegen de hond had.

Met vier poten van de grond

Toeter!

Toeter!

Zo zie je, de band tussen deze baas en haar hond gaat erg diep. Het liefst heb ik hem er ook bij als we gaan trouwen. Hij is onderdeel van ons gezin en het lijkt me geweldig als hij straks staat te stralen als een trotse pup op de trouwfoto’s. Maar Toeter heeft één mankementje: hij is nogal… enthousiast. Zodra hij iemand ziet die hij leuk vindt, springt hij met vier poten van de grond en kruipt hij het liefst in je armen. Dat is heel schattig bij een jack russel, maar iets minder geestig bij een golden retriever van 40 kg.

Dus ik heb met pijn in mijn hart besloten dat het voor ons, maar bovenal voor Toeter, beter is als ik hem niet blootstel aan al die drukte. Hij is met zijn anderhalf jaar nog net iets te jong om als bruidsjonker op te treden.

Knappe baas, knappe hond

Het is niet alleen jammer dat mijn knappe, blonde kanjer er niet bij kan zijn, maar ook dat ik al die leuke spulletjes voor honden waarvan de baasjes gaan trouwen, niet kan kopen. Omdat ik mijn enthousiasme toch ergens kwijt moet, deel ik ze met jou! Beloof je me wel een foto te sturen als het een van deze leuke items wordt?

trouwen

Bron: www.allesvoorjehuwelijk.nl

1. Strak in pak

Hoe cool is deze stropdas?! De halsband is gemaakt van satijn en in maat verstelbaar. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat hij niet lekker zit of dat je hond er last van heeft.

Bij iedere accessoire geldt dat het voor de hond prettig moet zijn. Als je ziet dat hij er slecht op reageert of dat het een vervelend gevoel veroorzaakt, dan moet je het natuurlijk niet doen. De tuxedo halsband is geschikt voor honden met een nekomtrek van 18 tot 40 cm.

2. Ringkussentje

trouwen

Bron: www.allesvoorjehuwelijk.nl

Ik zag Toeter al helemaal aan komen galopperen door het gangpad van de kerk. Tong uit zijn bek, staart hard heen en weer zwiepend omdat het eindelijk tijd was voor zijn moment. Vol blijdschap kwam hij voor ons zitten om ons de ringen van het kussentje te laten pakken.

Maar als ik eerlijk ben, dan weet ik dat hij ons nooit had bereikt omdat hij eerst iedereen had willen begroeten. Vervolgens was hij tegen de pastoor opgesprongen en was de kans vrij groot dat hij het ringkussentje onderweg al drie keer was kwijtgeraakt. Ik denk dat dit leuke item meer geschikt is voor hondjes met oog voor detail en een flinke spanningsboog.

trouwen

Bron: www.trouwen-online-shop.nl

3. Dezelfde jurk als de baas

Een tikje overdreven is het wel, je hond in een bruidsjurk hijsen. Maar stel nou dat het haar echt heel leuk staat, dat ze er geen last van heeft en dat je aanstaande man je halverwege niet bij je verstand heeft gebracht, dan is dit toch gewoon onwijs schattig? De kans is wel heel groot dat je in het vervolg nooit meer serieus genomen wordt. Met niets. Een hond in een jurkje is namelijk best wel een beetje raar. Maar aan de andere kant, het is wel uniek en wie kan er nu zeggen dat hond en bruid matchend waren op de grote dag?

Wees lief voor mens en dier

Ik wil nogmaals benadrukken dat het fijn moet zijn voor jouw trouwe viervoeter. Het gemak van de hond gaat te allen tijde voor het plaatje of de wensen van het bruidspaar. Toeter is heel makkelijk en zit zelfs nog lachend met een kerstmuts op, maar andere honden kunnen er ook erg ongemakkelijk van worden.

En nu ben ik onwijs benieuwd! Krijgt jouw hond een rol bij de bruiloft met een passende outfit? Of ben je het daar juist absoluut niet mee eens?

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.