Deze week beantwoorden we de vraag van T. Zij legt ons dit voor:

Ik heb wel een kwestie om aan jullie voor te leggen, namelijk hoe ga je om met familie die geen rekening met je houdt? Ik ben de oudste van 4 zussen en we zijn heel erg verschillend van elkaar. Zij lijken qua karakter juist wel op elkaar en ik val er een beetje buiten. Dat vind ik niet erg op zich behalve dat ik me soms heel erg buitengesloten voel. dat komt doordat ze heel vaak samen dingen gaan doen en ik dan niet word uitgenodigd en dat doet pijn. Ik wil wel graag contact met ze maar ik zou ook willen dat ze rekening hielden met mijn gevoelens. En soms overweeg ik om het contact gewoon helemaal te verbreken zodat ik ook niet gekwetst kan worden. We hebben trouwens geen ruzie, maar soms denk ik dat dat komt omdat ik er niks van zeg. Als ik eerlijk zou zeggen wat ik soms denk, dan zouden we misschien wel ruzie hebben. Wat is jouw advies?

Wij van ‘Hey Chica’ geven antwoord vanuit onze eigen ervaring.

Lieve T, we begrijpen uit je vraag dat je je vaak buitengesloten voelt. Dat is geen fijn gevoel! Heb je weleens tegen één van je zussen verteld hoe vervelend jij het vindt als zij samen, dus zonder jou, wat ondernemen? Misschien hebben ze dat namelijk niet door. Vind je het moeilijk om zoiets te zeggen? Dan hebben we daarvoor wel een paar tips:

1. Benoem het feit: jullie doen dingen zonder mij mee te vragen.

2. Vertel jouw gevoel hierbij: ‘het doet mij pijn als jullie mij niet meevragen’, bijvoorbeeld.

3. Vraag om een reactie: wat vinden ze ervan dat jij je zo voelt?

4. Bedenk samen een oplossing.

We zijn benieuwd of je het gesprek aangaat en wat eruit komt. Misschien vraag je ons binnenkort wel om leuke tips voor een dagje uit met je zussen.

Ook een vraag?

Heb jij ook een vraag? Hey Chica is jouw eigen online What the FAQ? Hier kun je al je vragen kwijt, geestig, serieus, lomp of een tikkeltje weird! Kom je er even niet uit vertel het Hey Chica, want vragen is oké!

Vul het formulier in om je vraag te stellen aan Hey Chica.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.