Heel lang geleden, toen Britney Spears mijn grote voorbeeld was en ik mijn haar nog in twee staartjes droeg, had ik de ambitie om model te worden. 

Niet dat ik mezelf bovengemiddeld knap vond, maar ik had ergens gelezen dat je modellen in alle soorten en maten had en je wist maar nooit of ze nou net jou moesten hebben. Samen met mijn moeder ging ik naar een bijeenkomst in een klein, louche gebouw waar een meneer achter een tafel zat. Hij bleek de baas van het hele zootje en vertelde ons hoe ongelooflijk succesvol hij was. Iedereen had de potentie om model te worden, maar je moest dan wel een goed portfolio hebben. Zonder portfolio kwam je bij hem niet binnen. Gelukkig wilde hij wel een paar foto’s maken, à raison van 250 gulden. Mijn moeder had al snel door dat het hele gebeuren licht malafide trekjes had en zo eindigde mijn modellencarrière al voor hij begonnen was.

Zes is teveel

Nu zijn we 13 jaar verder en is het me alsnog gelukt. Binnenkort sta ik met een foto en een verhaal in de LINDA.MODE! Ik waarschuw wel alvast. Als je op 4 maart (dan ligt ‘ie in de winkel) heel hard naar mijn blonde krullen gaat zoeken, heb je een beetje pech. Ze waren namelijk vooral geïnteresseerd in een bepaald lichaamsdeel. Vlak voor de Kerst stond er op de website van LINDA. een oproepje voor mensen met bijzondere voeten. Dit mocht van alles zijn. Knobbels, hobbels, bobbels, het was ze niet gek genoeg. Ik kijk al 23 jaar tegen mijn eigen voeten aan en kan dus uit ervaring zeggen dat die van mij wel tot de uniekere exemplaren in Nederland behoren. Toen ik geboren werd, stond de dokter al op het punt om te zeggen dat ik met tien vingertjes en tien teentjes een compleet meisje was. Totdat mijn vader opmerkte dat ik toch echt 2 tenen te veel had. Zowel links als rechts waren mijn voeten voorzien van 6 exemplaren.

Ik ben er trots op!

Nu, vele jaren en vier operaties verder, zijn het er nog maar 8. En op elke teen ben ik even trots! Oké, ik moet toegeven dat dat wel even geduurd heeft. Ik heb heel lang niet op teenslippers durven lopen omdat ik de reacties ondertussen wel kende. Iedereen die ook maar enigszins afwijkt van de norm, heeft vast wel eens ontdekt dat de mens niet het tactvolste wezen in dit universum is. Er werd zelfs aan me gevraagd of ik wist dat ik maar 8 tenen had. Ik heb haar eerst met open mond aangestaard en ben toen als een gek gaan zoeken terwijl ik heel hard riep dat ik er twee verloren was.

“Doutzen? Oh, dat is mijn BFF”

Maar hoe je het went of keert, ik heb dus model gestaan! 6 januari was de fotoshoot en werd mijn linkervoet in een prachtige Louboutin gestopt. Ik heb nog geprobeerd om ze in mijn tas mee naar buiten te smokkelen, maar helaas is dat niet gelukt. Nu mijn eerste publicatie aanstaande is, kan mijn carriere beginnen. Ik heb de eerstkomende vijf maanden al vrij gepland voor mijn shows van Victoria Secret, ik ben aan het oefenen voor een twerksessie met Doutzen Kroes en voordat ik het weet loop ik op de catwalk met Miranda Kerr. De wereld ligt aan mijn mooie, bijzondere, unieke voeten!

P.s. Ik heb nog nooit een mede acht-tener mogen ontmoeten. Ik zal toch niet echte de enige zijn in Nederland? Ken of ben jij er ook een? Laat het me weten!

6 reacties

 1. Walter de Jongh

  Maar…. je had er 12 en nu 8… waarom hebben ze er niet 'gewoon' 2 in plaats van 4 weggehaald?

  Enne…. mocht je nou toch het enige model zijn met 8 tenen, dan behoor je wel gelijk tot de top!

  Beantwoorden
 2. @Gabvr

  Links hadden twee tenen geen functie dus die zijn vlak na mijn geboorte al weggehaald. Rechts is er rond mijn 6de een verwijderd omdat ik beperkt werd in het lopen. En de laatste is op mijn 10de geamputeerd omdat deze heel veel pijn deed en ze wisten niet waar dat vandaan kwam. Dat zijn de eerste drie operaties. De vierde is geweest toen ik 16 was. Ik had met voetballen een stukje bot afgebroken. Dit was gaan schuren tussen het teen gewrichtje en dat hebben ze vast moeten zetten met pinnen.

  Maar dat is wel waar. Ik vind het nog steeds een gat in de markt hoor!

  Beantwoorden
 3. Gabriella

  Wat een beschamend late reactie maar alsnog bedankt voor het compliment!

  De foto heeft inmiddels een prominent plekje in de woonkamer gekregen 🙂

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.