Mijn eerste blog voor Urban Chicks ging over solliciteren. Daarin gaf ik een aantal handige tips waaronder what not to wear naar je eerste sollicitatiegesprek. Als voorbeeld gebruikte ik de onesie. Dit is een soort comfy joggingpak waarbij alles uit een geheel bestaat. Ik zei dat dit wel een onuitwisbare indruk maakte maar niet op de goede manier. Nee, die dingen waren absoluut niet geschikt voor je boss to be!

Mijn toch ietwat negatieve kijk op de onesie werd ook opgemerkt door onesieskopen.nl. Deze Nederlandse website vol met onesies was blij met de aandacht voor het kledingstuk maar vond ook dat ik het pak geen eerlijke kans had gegeven. Het was misschien niet geschikt voor een sollicitatiegesprek maar wel voor heel veel andere dingen. Ze vroegen me de onesie te testen en te bekijken wanneer ik het dan wel zou dragen. Een uitdaging was geboren!

Benen van een meter en hoogwaterbroeken

Urbanchicks

De eerste stap was een onesie uitzoeken. Dat is met mijn figuur nog een flinke klus. Niet dat ik maatje vijfdubbel XL heb maar ik kan niet ontkennen dat ik beschik over een paar oer-Hollandse heupen. Daarnaast tik ik met gemak de 1.80m aan en besta ik voor ongeveer 1 meter uit been. Ik heb nooit echt lekker in een jumpsuit gezeten en was daarom een klein beetje huiverig voor de onesie. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een blauwe unisex variant in maat XL. Onder het motto: beter te groot dan te klein heb ik toch maar een maatje groter genomen. Van een hoogwaterbroek en een mogelijkheid tot liplezen is immers nog nooit iemand blij geworden.

Waar is de onesie geschikt voor?

Na het doorgeven van de juiste maat en kleur lag hij binnen enkele dagen op de mat. Tijdens het passen ontdekte ik dat hij inderdaad wat aan de grote kant was maar ook  heerlijk comfortabel. Superzacht van binnen en hij geeft je echt het gevoel alsof je een klein lammetje aan het knuffelen bent. Maar als reviewer moet ik streng zijn. Ik mag mij niet nu al laten verleiden door het intens hoge knuffelgehalte. De onesie moet worden getest!

De onesie als verleider

Gabriella 1 Als eerste heb ik gekeken of de onesie ook sexy kan zijn. Voor mij is dat even geloofwaardig als naaldhakken die lekker lopen of lycra jurkjes die waanzinnig afkleden. Maar door de dubbele rits kan er flink gespeeld worden met de inkijkmogelijkheden. Daarnaast is de onesie ook binnen 10 tellen uitgetrokken dus wie weet wat voor sexy stoeipoes gevoel ik er nog van krijg!

Met vriendlief als proefkonijn heb ik me in mijn onesie gestoken, enorm hoge pumps aan gedaan en de rits op standje ‘tochtig’ gezet. Alhoewel hij de blik op mijn decolleté als prettig heeft ervaren, was hij er niet echt van overtuigd dat dit zijn favoriete slaapkamersetje werd. De onesie als verleider is het dus niet helemaal.

De onesie als urban outfit

Gabriella 2

Maar we zijn niet voor een gat te vangen. Misschien boek ik met de onesie als urban outfit meer succes. Ik werd geïnspireerd door Rihanna. Deze zangeres deed de look al eens voor met een onesie met legerprint, biker boots en een stoere zonnebril.

Helaas moet ik zeggen dat mijn transformatie tot wannabe Rihanna niet bepaald vlekkeloos is verlopen. Alhoewel ik ook over stoere zwarte laarzen met studs en een gave zonnebril beschik, is het plaatje toch niet helemaal (lees: totaal never ever niet) vergelijkbaar. Waarschijnlijk mis ik net dat beetje swag om hier succesvol mee te zijn.

De onesie als brakpak op de bank

Gabriella 3 Na al het omkleden, schoenen passen en zonnebrillen zoeken, plof ik neer op de bank. Ik doe mijn warme sloffen aan mijn voeten en pak mijn minion knuffels erbij. Dan valt opeens het kwartje. De onesie is gewoon het ultieme brakpak! Niets geen moeilijk gedoe met hoge hakken of diepe decolleté’s. Heerlijk op de bank met een goed boek; dat is waar hij voor gemaakt is!

De eindconclusie is dat ik fan ben van de onesie. Hij doet misschien niets voor het vrouwelijk figuur, je zal je vent er niet mee verleiden en hij geeft je ook geen boost voor je zelfvertrouwen maar hij zit zo comfortabel dat alle mode-zondes je direct vergeven worden.

 

5 reacties

 1. Fiona

  Hilarisch blog, maar niet overtuigd om tot aankoop over te gaan. Ik heb nog nooit zo'n spuuglelijk kledingstuk gezien… 🙂

  Beantwoorden
 2. Gabriella

  Hahaha helaas heb ik je niet weten te overtuigen! Wat ik in mijn blog ook al aangaf; het zijn niet moeders mooiste maar ze zitten echt heeeerlijk! 🙂

  Beantwoorden
 3. Lisa Niehoff

  Hahaha Hilarische blog. Zo zie je maar hoe veelzijdig dat ding is. Ik heb er ook een en het is voor mij de ideale brakpak. Niks anders is zo comfy als mijn onesie. Wordt alleen verdomd koud en lastig als je dan naar de wc moet. 😉

  Beantwoorden
  • Gabriella

   Daar ben ik het wel mee eens! Het is een complete striptease voordat je eenmaal naar het toilet kan. Heb nog zitten verzinnen of dat praktischer zou kunnen maar ik kwam niet verder dan een soort gulp. En of dat nou zo leuk is in een onesie..

   Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.