Eet je geen vlees of vis maar heb je soms wel trek in een lekkere paella? Ik heb een heerlijk recept gevonden voor vegetarische paella. Al meerdere keren gemaakt (en geperfectioneerd) en een absolute hit hier in huis!

Wat heb je nodig?

3 eetlepels olijfolie, 1/2 Spaanse ui (fijngesneden), 1 rode en 1 gele paprika (in dunne repen gesneden), 1/2 venkelknol (in lucifers gesneden), 2 tenen knoflook (fijngehakt), 2 laurierblaadjes, 1/4 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel geelwortelpoeder, 1/4 theelepel cayennepeper (of iets minder als je het niet te pittig wilt hebben), 150 gram gele rijst, 450 cl kokendhete groentebouillon, 150 gram sperzieboontjes (of dubbel gedopte tuinbonen), 12 mini tomaatjes (doormidden gesneden), 15 zwarte olijven (doormidden gesneden), 2 eetlepels bladpeterselie (grof gesneden), zout naar smaak

Maken

IMG_4046Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan (of wok) en bak de ui vijf minuten. Doe er dan de paprika en venkel bij en bak dit ongeveer zes minuten. Voeg in de laatste minuut de knoflook erbij.

Roer dan de laurier, cayennepeper, geelwortelpoeder en paprikapoeder door het groentemengsel. Even goed roeren en dan kun je de rijst erbij doen. Giet vervolgens de kokendhete bouillon er over en laat sudderen tot al het vocht verdampt is en de rijst gaar. Dat duurt zo’n 15 minuten. Je hoeft geen deksel op de pan te doen en je hoeft niet al te vaak te roeren.

Ondertussen kook je de sperzieboontjes gaar (niet te gaar alsjeblieft). Giet ze af en laat ze een beetje afkoelen. Als je voor de tuinbonen kiest, haal dan van elke tuinboon het vliesje af. Het is even een werkje, maar geloof me, het wordt er veel lekkerder van!

Haal de pan van het vuur. Roer voorzichtig je sperzieboontjes, tomaten en olijven door het mengsel. Dek de pan goed af met aluminium folie en laat het geheel 10 minuten rusten.

Haal na 10 minuten het folie weg en strooi de peterselie over het gerecht.

Eet smakelijk!!!

photo credit: alsiealsiealsie via photopin cc

2 reacties

  1. Bouke

    Superidee. Ik zou alleen de kurkuma eruit laten en de gele kleur van saffraan laten komen zoals het hoort. Het kost wat, maar het is het waard.

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.