Je zit een film te kijken en denkt: yeah right! Sommige dingen zijn te mooi, gek of grappig om waar te zijn. Daarom hier een lijst van 12 dingen die alleen in films gebeuren. 

 1. Mobieltjes worden zelden gebruikt

Wanneer je iemand dringend iets moet vertellen dan reis je diegene achterna of sta je ineens voor de deur. Je hebt natuurlijk niet gecheckt of hij/zij thuis is, want even bellen is zó niet cool. Nee, het is veel leuker om voor die dichte deur te staan of er achter te komen dat je grote liefde al lang en breed in het vliegtuig zit. Toch is het niet verkeerd. Tegenwoordig communiceren we namelijk ontzettend veel via telefoon en e-mail. Persoonlijk contact schiet er dan wel eens bij in, terwijl dat eigenlijk veel leuker is!

love_actually_43945
(Foto: Love Actually)

2. Iedere dag een good hair-&-make-up-day

Wat zou dat heerlijk zijn! Niet ‘s ochtends wakker worden met je gezicht in de kreukels, mascaravegen op je wang en coupe windhoos. Gewoon nonchalant ontwaken met een prachtig egaal en uitgerust gezicht, een mooie gloss op je lippen en perfect haar. The Kardashians lijken ook zo wakker te worden, maar wat je niet ziet in hun ‘reality’ serie is dat er een volledig beauty team voor dag en dauw bij hen op de stoep staat om de dames in een paar uur klaar te stomen voor de opnames.

story_xlimage_2010_05_R7405_Sex_in_the_City_2_Movie_Poster (1)
(Foto : Sex and the City)

3. Een gesprek beëindigen zonder gedag te zeggen

Hoe ze snappen dat het gesprek geëindigd is, is mij een raadsel. Ik zou volledig versuft achterblijven met de hoorn nog in mijn hand. In Hollywood is het echter de normaalste zaak van de wereld. Je belt, zegt een paar gevatte dingen en hangt dan weer op. En de andere partij weet dan ook precies wanneer het gesprek gaat eindigen. Alsof ze een ander codewoord hebben afgesproken dan ‘doei’!

cellular
(Foto: Cellular)

4. Standaard te hard rijden, maar nooit een boete krijgen

Lekker door de straten scheuren met een dikke auto. Plankgas vooruit, geen verkeersopstoppingen of overstekende mensen en nooit een envelop van het CJIB in de brievenbus met een fikse boete. Dat gebeurt natuurlijk alleen in films, want hier bij ons staan ze bijna iedere dag te flitsen. En als je pech hebt krijg je nog drie boetes op hetzelfde traject ook.

transporter
(Foto: The Transporter)

5. Zestig jaar duurt zes seconden

Soms gaat de tijd gewoon heel langzaam in het echte leven en zou je willen dat je op ‘fast forward’ kunt drukken. Bijvoorbeeld als je over een paar maanden op vakantie gaat of je binnenkort je nieuwe bankstel binnenkrijgt. In een film kan alles en zie je niet hoe vervelend wachten kan zijn. Maarja aan de andere kant, anders wordt het wel een hele lange zit in de bioscoop….

movies_the_notebook-11441
(Foto: The Notebook)

6. Weglopen tijdens het diner

Wie loopt er nu van tafel als er eten voor je neus staat? In films kijkt er niemand raar van op als je plots van tafel stuift om bijvoorbeeld de wereld te redden. En het liefst dan ook nog zonder te betalen. Nu is de wereld redden wel een goed argument, maar voor de rest denk ik: kan dat niet wachten tot na het diner?

mask-rd
(Foto: The Mask)

7. Altijd een opgeruimd huis hebben

Huizen in films zien er negen van de tien keer uit om door een ringetje te halen. Alsof ze bezoek verwachten en net nog even snel alle zooi onder het bed en in de kast geduwd hebben. Ik houd ook van een opgeruimd huis, maar helaas is de liefde niet altijd wederzijds. En dan woon ik nog alleen, laat staan dat je ook nog drie kinderen, een hond en een kanarie in huis hebt.

Somethings-Gotta-Give-Ericas-writing-nook
(Foto: Something’s Gotta Give)

8. Spontaan in zingen uitbarsten op straat

En dat iedereen dat dan normaal vindt en mee gaat doen. Wel gezellig, maar in de film kunnen ze ook allemaal zo mooi zingen en kennen ze de beste dans moves. Ik kan daarentegen totaal niet zingen. Of nou ja, iedereen kan zingen alleen zuiver….niet echt. En toch ben ik op de middelbare school een keer gevraagd voor een koor (ter opvulling), terwijl ik geen zuivere noot uit mijn keel krijg. Waarschijnlijk konden ze verder niemand vinden.

hairspray
(Foto: Hairspray)

9. Zonder eten en drinken de jungle overleven

Ik houd van eten en sinds kort ben ik ook helemaal verslaafd aan sushi. Zonder eten en drinken dwalen door een oneindige jungle is dus mijn grootste nachtmerrie. Vroeger toen ik met mijn ouders met de auto op vakantie ging begonnen we al aan de broodjes en lekkernijen voordat we de straat uit waren.  Need i say more?!

Jurassic-Park-3D-2
(Foto: Jurassic Park)

10. Niet herkend worden als superheld

Je zet je bril af, doet je haar iets anders en tadaaaaaa, je bent ineens onherkenbaar. Dat gebeurt écht alleen in films! Toen ik een keer met Halloween een zwarte cape om had en zo’n half wit masker op om de buurtkinderen de stuipen op het lijf te jagen herkenden ze mij namelijk meteen.

superman
(Foto: Superman Returns)

11. Na een vliegtuigcrash helemaal niks mankeren

Terwijl de rest van de inzittenden gesneuveld is, is de hoofdpersoon natuurlijk nog springlevend. Hij of zij wordt wakker, klimt het vliegtuig uit en loopt weg. Geen gebroken botten of lelijke wonden, maar vaak alleen een kleine hoofdwond die makkelijk af te plakken is met een pleister.

10-terrifying-movie-plane-crashes-01-420-75
(Foto: Passengers)

12. Met mega smerige eetgewoonten toch die leuke man scoren

Want als jij dat zou doen tijdens een van de eerste afspraakjes dan is je date de deur al uit voordat jij je vork neer kunt leggen. Of het eten dat je angstvallig vastklemt. Nee zo’n smeerboel is niet erg sexy, maar soms is met je handen eten wel erg lekker. Bijvoorbeeld friet of kippenboutjes, heerlijk! Alleen gebruik ik voor de meeste andere gerechten toch liever bestek.

Worst-New-Movie-Release-Back-up-Plan
(Foto: The Back-up Plan)

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te bedenken. Kom jij wel eens iets tegen dat alleen in een film kan gebeuren?

 

3 reacties

  1. Xaviera

    Ze gaan zelden naar de plee! En nummer 3 vind ik trouwens erg irri. I mean…je kunt toch wel een "dag" kwijt in je script 🙂

    Beantwoorden
  2. faarsheik

    haha het niet herkend worden als superheld hetzelfde als het 'lelijkste' meisje van highschool die met een mooie galajurk ineens de hunk van de school scoort… heel bijzonder.

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.