Als je een beetje op mij lijkt, ben je niet vreselijk zuinig op je smartphone. In huis heb ik nooit enig idee waar het ding is. Buiten de deur, smijt ik mijn Note3 wanneer ik hem niet gebruik zo in het zwarte gat dat mijn tas is. Toen ik van Noreve een telefooncase aangeboden kreeg om uit te proberen, was ik dan ook sceptisch. Maar toen ze beloofden dat mijn hoesje roze zou zijn, was ik dan toch bereid tot een klein experiment.

Wat is het?

Een telefooncase dus. Maar wel eentje aan de meer high-end of chique kant van het spectrum. Dat betekent enerzijds kwaliteit en anderzijds dat deze case meer kost dan mindere goden onder de cases. De versie die mijn telefoon beschermt is van handgemaakt leer, heeft een magnetische sluiting en laat wanneer je de case sluit ruimte over om de telefoon aan te zetten (aan de zijkant). Zo kun je snel zien of je oproepen hebt gemist of berichten hebt. Dat laatste doordat er een opening is in aan de voorkant.

case-noreve

Roze is het nieuwe zwart. Zeg ik dan.

Waar word ik blij van

De case voelt duur aan. Zowel leer als case zijn stevig en de sluiting werkt prima. Het is best handig dat ik – ondanks de stevige verpakking – mijn telefoon aan kan zetten en even snel kan kijken hoe populair ik wel (of niet) ben.

De telefoon zit stevig vast in de case en je hoeft je absoluut geen zorgen te maken dat het eruit valt. De roze versie die ik thuisgestuurd heb gekregen, past eindeloos goed bij al mijn andere accessoires. Maar als roze jouw kleur niet is, dan zijn er nog 11 andere kleuren om uit te kiezen.

Waar word ik minder blij van

Ja, de telefoon zit stevig in de case. Zo stevig zelfs dat ik het apparaat er met geen mogelijkheid meer uit krijg. De case kost meer dan € 50 euro en voor dat geld verwacht ik dat hij ook echt perfect is. Combineer dat met mijn lichte dwangneurose en je snapt waarom ik een beetje onrustig werd toen ik constateerde dat de case scheef op mijn telefoon zat wanneer ik het dicht deed. Na enig gefriemel en geduw wil het daarna wel recht sluiten, maar dan is de dwangneurose al aan. Laat ik er trouwens ook bij zeggen dat die scheefheid in de loop van de tijd sowieso steeds minder wordt. Het zou best kunnen dat het uiteindelijk verdwijnt en de case direct recht sluit.

Een andere kwestie is de afmeting van het ding. Dat ligt natuurlijk niet helemaal aan de case, maar vooral aan mijn gigantische telefoon. De Note3 is nou eenmaal niet voor watjes en al helemaal niet voor kabouters. Maar tel bij die gigant nog een extra laag op en je hebt wel echt een baksteen in handen.

Hebben of niet hebben

Ik begon deze review met de melding dat ik niet zo netjes ben met mijn smartphone. Inmiddels weet je ook dat ik mijn telefoon zelf niet uit de case krijg. Mijn vriend(-waarmee-ik-getrouwd-ben) heeft nu al meerdere malen aangeboden mijn Note uit de case te halen. Maar opeens ben ik daar niet zo happig meer op. Nu mijn telefoon net dat beetje extra beschermd wordt (vooral tegen mezelf), vind ik dat toch best een prettig idee. Dus heb ik de case nog steeds om mijn foon zitten en blijft dat voorlopig nog even zo.

Kan ik het aanraden? Wil je een stylish case van goede kwaliteit en ben je bereid er wat euro’s tegenaan te gooien? Dan is deze Noreve case een prima investering. Heb je geen Note, maar een hele andere telefoon? No worries, Noreve heeft voor elk wat wils. Regel je jaarlijks een nieuwe telefoon en is dat ook niet steeds dezelfde? Dan zijn de Noreve cases misschien weer wat duur. Maar mooi zijn ze wel.

Die van mij koop je voor € 54,90 – maar Noreve biedt vele andere typen en kleuren voor elke telefoon.

 

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.