Ik ga de uitdaging aan: wie heeft het leukste afwasteiltje van de camping? Vorig jaar signaleerde ik de trend van de emaillen afwasbakken al dus dit jaar ben ik voorbereid.

We staan dan wel op de camping maar natuurlijk zijn we niet truttig of burgerlijk. Ik heb een robuust rode brandweerbus op de kop getikt en omgetoverd tot slaappaleis. De hippie-sjieke caravan van de buurman steekt er wat povertjes bij af.  Hoewel ik wat jaloers ben op de Jeep met slaapcabine die -gezien de stickers op de zijkant- ook mee heeft gereden in de Parijs-Dakar race. Vast heel handig in dit woeste Franse landschap.

De campingtypes

Ver verheven ben ik boven de De Waard-types. Het type dat iedere dag de tent uitveegt en waarbij de wandelschoenen keurig in het gelid voor de tent staan. Ik kijk neer op de Chateau-liefhebbers, die niet eens getracht hebben een retrogordijntje op te hangen maar hun voortent met jaren tachtig blauw-roze bloemen koestert.

Het uitklapkar-stel kan ik nog wel waarderen. Klik Klak Klaar en ohhh wat een handig droogrekje voor aan de boom hebben zij mee! Uit de tunneltent naast me komt een compleet keukeneiland naar buiten rollen.

Ik hoor hier niet bij

Ik ben anders. Ik maak uiteraard geen onderdeel uit van het doorsnee campingvolk. Inspiratie om de caravan te pimpen deed ik op bij www.caravanity.nl, toen snel door naar de Noordermarkt voor een leuk lapje en straks rijg ik een slinger van schelpen. God, kijk mij eens leuk en apart zijn. Ik ben een vrijbuiter en denk buiten de kaders, kijk VPRO en drink dit jaar cider. En dit alles vertaalt zich in mijn caravan.

Mij krijg je niet gek. En jij, heb jij al een emaillen afwasbak gekocht?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.