Uiteraard is bij iedereen bekend dat mannen en vrouwen qua gedrag verschillen. Nothing new, maar er zijn ook veel lichamelijke verschillen. Ik stond laatst in de sportschool even stil bij deze verschillen.

Mannen hebben nog al wat eigenschappen waar wij dames jaloers op zijn. Deze eigenschappen heeft Moeder Natuur niet eerlijk verdeeld:

Mannen hebben minder lichaamsvet

Yup, life is so unfair. En dat heeft ook nog eens een biologische reden waar we (helaas) dus niks aan kunnen veranderen. Vrouwen hebben namelijk een bepaalde hoeveelheid vet nodig. Dit is essentieel voor de ovulatie en menstruatie – nog zo’n oneerlijk verschil. Het vet wordt bij vrouwen als natuurlijke reserve energie opgeslagen voor een zwangerschap. ‘Moeder Natuur, we zijn niet ons hele leven zwanger. Kan het vet niet pas komen wanneer we het wél zijn?’

Mannen verbranden sneller calorieën

Alle Urbanchicks die bekend zijn met de sportschool zullen zich hierin herkennen. Het maakt niet uit hoe hard jij je best doet, hoe erg je je ook uitslooft, die vent naast je heeft altijd meer verbrande calorieën op de display staan. ‘But Mother Nature, WHY?’ Mannen verbranden meer calorieën, omdat zij over het algemeen zwaarder zijn. En hoe zwaarder je bent, hoe meer je verbrandt. Én, omdat mannen meer spieren hebben. Ook een grotere hoeveelheid spier zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt.

Dit is dan ook gelijk het volgende oneerlijke feit…

Mannen hebben meer spierweefsel

Mannen hebben meer testosteron dan vrouwen. En dat is hét hormoon dat zorgt voor grotere spieren. Qua krachtsporten zullen wij vrouwen, puur feitelijk gezien, het ook nooit kunnen winnen van mannen. Door die spiermassa binnenin is het voor mannen ook minder erg als zij een pak koekjes leeg eten. Dat een rol koekjes überhaupt ongezond is, is even niet belangrijk.

Curves zijn in

Al zouden we alles hetzelfde doen als mannen: even vaak dezelfde sport uitoefenen, evenveel en hetzelfde eten. We zullen het qua verbranding nooit winnen van de mannen. Such a shame. But, hey! We still got the beauty and the brains. En curves zijn nu helemaal in. Bovendien zijn er zoveel dingen waarmee wij vrouwen het wél winnen van mannen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld 10 jaar langer leven dan mannen. That one is in de pocket! Alleen voor een bikiniproof lichaam zullen we iets harder moeten werken dames, zo oneerlijk.

 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.