In films zijn singles (bijna) altijd cool, maar in het echte leven trekken mensen meteen een treurig gezicht zodra ze horen dat je vrijgezel bent. Single zijn sucks! Of toch niet?

Het is niet het single zijn dat sucks, maar het ontzettende hysterische gedoe er omheen. Zo roept mijn zusje steeds dat ze graag tante wil worden en beweert mijn vader dat happy singles niet bestaan: “Degenen die het zo fijn vinden om single te zijn, zijn juist hartstikke eenzaam”. Dat je het even weet. Als alleengaande (alleenstaande vind ik zo’n negatief woord) word je gewoon niet altijd voor vol aangezien, je hoort er niet bij. Je moet in je eentje de huur ophoesten en mensen vinden het de normaalste zaak van de wereld om je het kekke hemd van het lijf te vragen. Vooral mijn moeder vind dat reuze interessant: “En hoe is het met daten? Heb je al verkering? Waarom niet? Das toch leuk?! En als je nog kinderen wilt mag je wel opschieten. Of wil je pas na je 30e kinderen? Wil je überhaupt wel kinderen? Lijkt me zo leuk om oma te worden. Wanneer word ik nou oma? Je moet eens een leuke vent gaan zoeken!”

Booming business voor datingsites

Wat moet je nou antwoorden op al die vragen? Mijn lijst met smoesjes wordt steeds langer. Dus als je er nog een paar nodig hebt? Eigenlijk toch best gek dat je moet verantwoorden waarom je vrijgezel bent (onthoud, het ligt NOOIT aan jou). Gelukkig ben ik blijkbaar niet de enige. Wist je dat er bijna drie miljoen singles zijn in Nederland? Zouden die ook allemaal bedolven worden onder de (goed bedoelde) vragen en adviezen van anderen? In ieder geval mogen de datingsites in hun handjes knijpen, want hoe meer sociale druk, hoe meer klanten voor hun site. Booming business! De reclames en glorieuze succesverhalen vliegen je dan ook om de oren, typisch gevalletje van goede marketing. En wie kan daar nou beter iets over vertellen dan Javier Guzman?

Ergernissen van een single

Begrijp me niet verkeerd, dat er datingsites bestaan is hartstikke fijn. Dan heb je je plan B maar alvast geregeld. Maar laten we één ding duidelijk hebben: als je geen partner hebt betekent dat niet automatisch dat je wanhopig bent. Je bent single for godsake, niet zielig! Met verbazing en enige frustratie hoor ik alle fijne adviezen aan en beantwoord ik de brandende vragen. Deze zes parels heb ik er tussenuit gehaald:

1. “Op wat voor type val je?”
Voor dit soort vragen heb ik altijd een standaard antwoord klaar. Bedenk ’em vooraf, dat scheelt je een hoop tijd en gestamel. Oké komt ‘ie: een leuke man met humor, een eigen leven én een ruggengraat.

2. “Ach, jouw tijd komt nog wel”
Inderdaad, my life sucks en ik leef pas echt als ik een vriend heb. Zucht.

3. “Ik zal eens in mijn netwerk kijken”
Hè gelukkig, ik had nou net zin in een aantal ongemakkelijke blind dates!

4. “Je bent ook veel te kieskeurig”
Vooruit, dan ga ik gewoon voor de eerste de beste die me aanspreekt. Want een klik hebben met iemand is zó 2013.

5. “Als je gaat samenwonen scheelt je dat de helft in huur
Daar zit best wat in eigenlijk, bespaart me een hoop geld. Kan ik lekker van gaan shoppen! Oké wie wil er met mij samenwonen? Maar dan wil ik wel een eigen slaapkamer, een eigen badkamer, een kantoor en…tja

6. “Je wordt al een dagje ouder, wil je geen kinderen?”
Euhh noem je mij nu oud? Ik word op 8 september (felicitaties zijn welkom) pas 27 jaar, maar na dit gesprek voel ik me 10 jaar ouder in 10 seconden. Bedankt!

Singles zijn stoer

Met single zijn is niks mis. Ik vind ons juist ontzettend stoer, want wij regelen alles zelf en laten ons niet zo makkelijk uit het veld slaan. Wij vermaken ons prima totdat we iemand tegenkomen waar het mee klikt. Dan settelen we ons niet omdat we wanhopig zijn, maar omdat die persoon iets toevoegt aan het fijne leven wat we al hebben. En dat bepalen wij lekker helemaal zelf. Weet je, eigenlijk zouden wij huursubsidie moeten krijgen van de overheid of korting in winkels. Gewoon, omdat we zo tof zijn!

 

3 reacties

 1. rrrrr.

  Oe, herkenbaar.

  Moet je voor de grap ook nog eens vegetariër worden… dan behandelen ze je helemaal alsof je debiel bent.
  "Eet je ook geen vis? Dan haal ik de ballen wel uit de soep! Maar dan kom je toch vitaminen tekort? Dat is toch saai, wat eet je dan nog wel? Je bent toch geen konijn? Maar je draagt toch leer? Och, die dieren in de supermarkt zijn toch al dood. We hebben toch niet voor niets snijtanden?…"…etc., etc. ;-q

  Beantwoorden
 2. Inge Boersma

  Super leuke blog, ik moest er in elk geval erg hard om lachen. Ennuh je hebt inderdaad best wel een beetje gelijk. Al wil ik nog steeds graag tante worden…. en als het nog even kan is een huwelijksfeestje ook wel leuk:)

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.