In mijn zoektocht naar leuke sporten kom ik terecht bij een power sled training. Power wat? Power sled. Met een d dus. Ik ga het proberen!

Fit en sterk

De eerste keer dat ik hoor van een power sled, vraag ik me af wat dat in hemelsnaam is. Ik heb toch gelijk de associatie met een andere slet. Die met de t ja. Maar het blijkt heel iets anders. In het kort gezegd is het een slee (sled) met gewichten er op die je over een grasveld vooruit trekt waar je heel fit en sterk van wordt. Dat lijkt me wel wat dat fit en sterk worden. Aan mijn Danoontje Power kan nog wel wat gedaan worden. Dus ik meld me aan voor de proefles.

Grote impact oefeningen

Ik ben iets te laat voor de les en voor straf moet de groep beginnen met tien keer opdrukken. Strenge juf! Gelukkig ben ik niet de enige laatkomer dus het is niet helemaal mijn schuld. We beginnen met een korte uitleg over de slee en de training. Het idee achter de power sled is dat je korte oefeningen met grote impact doet. Je energiesysteem wordt in een korte tijd aangetast wat wil zeggen dat elke vezel in je lichaam keihard moet werken en je snel een ‘verzuring’ voelt. Je hartslag gaat korte tijd omhoog maar herstelt snel weer na de oefening. Hierdoor gaat je vetverbranding omhoog en je traint tegelijkertijd je spieren.

Goed te doen

Dat klinkt goed. Laten we beginnen. Ik word gekoppeld aan een andere nieuwkomer. Onze slee krijgt iets minder gewicht dan de anderen omdat wij de oefeningen eerst onder de knie moeten krijgen. Wij vinden het prima! Bij de eerste oefening moeten we de slee voorttrekken en een rondje over het veld lopen. Dat is goed te doen. Het voelt een beetje alsof ik het gras aan het maaien ben met een zware grasmaaier. Maar na een paar rondjes ben ik blij dat we elkaar steeds mogen afwisselen. Een slee delen is nog niet zo’n slecht idee. Toch ben ik elke keer wel weer hersteld voor de volgende opdracht. Ik krijg er energie van.

Ten-minute-challenge

Na een aantal losse opdrachten is het tijd voor de ten-minute-challenge. Alle opdrachten van die avond wisselen elkaar per minuut af tot de tien minuten om zijn. Dit wordt wel een dingetje. Maar dat kan ik, zeg ik tegen mezelf. Het gaat me best goed af. Ondanks de enorme regenbui die halverwege losbarst. Het maakt het zelfs iets makkelijker omdat het gras wat minder stroef is. De challenge is pittig, maar zeker te doen. Aan het eind van de les ben ik blij dat ik ben geweest.

Het proberen waard

De dag erna ben ik verbazingwekkend genoeg ook nog blij. Het valt me reuze mee met de spierpijn, eigenlijk geen. De volgende keer kom ik er niet meer vanaf met minder gewicht op de slee vrees ik. Power sled training is een leuke uitdagende sport dat voor elk niveau geschikt is. Beginner of ervaren, met de gewichten kun je het zo zwaar maken als je zelf wil. Het schijnt zelfs nog geschikt te zijn bij diverse blessures. Power sled training is zeker het proberen waard!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.