Nog geen 20 jaar geleden liep je “de ware” gewoon tegen het lijf in de kroeg, de supermarkt of voor mijn part bij oma op haar verjaardag. Tegenwoordig schakelen we massaal het wereldwijde web in bij onze zoektocht naar liefde. Vaak gaat dat goed, maar natuurlijk lang niet altijd.

Mooie foto, neuken?

Het niveau op sommige sites is echt bedroevend. En dan druk ik me nog voorzichtig uit. “Mooie foto, neuken?” (ik verzin het niet) is een openingszin waarvan men blijkbaar denkt dat het zal leiden tot .. tja .. tot wat eigenlijk? Een koffiedate? Een diepgaande verbintenis tussen twee zielsverwanten? Als een vrouw zoiets aantrekkelijk vindt moet je vermoedelijk je creditcard meenemen op date. Vraag dan voor de zekerheid ook even het uurtarief zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Ik ben geen tutje en ook zeker niet preuts. Mochten we al een paar keer op stap geweest zijn zou ik om diezelfde zin waarschijnlijk zelfs kunnen lachen, maar het eerste contact? Echt? Het enige wat ik aan die openingszin kan waarderen is dat het wel enorm eerlijk is.

Wie ben jij?

Eerlijkheid moet je koesteren. Zeker in een online vriendschap/relatie. Maar hoe weet je nou dat iemand eerlijk is? Een profiel met de foto van een ander is zo gemaakt. Er zijn mensen die een heel ander leven verzinnen en jou meeslepen in hun fantasiewereld. Ik ben fervent kijker van “Catfish”, een show op MTV over online relaties en het ontmoeten van de persoon “aan de ander kant van de chat”. Vrijwel ieder verhaal is zo bizar dat ik hier alleen maar met wijd opengesperde ogen en mond naar kan kijken. Ik probeer te begrijpen waarom je jarenlang met iemand spreekt, via bijvoorbeeld Facebook, en je nooit de moeite neemt om diegene door Google te halen. Deze mensen hebben soms relaties van een paar jaar en hebben elkaar nog nooit gezien. Steeds weer worden geplande ontmoetingen afgezegd met een smoes, er kan niet gevideochat worden om welke reden dan ook. Dan gaat er toch op een gegeven moment wel een lampje branden??

Wake-up call

Veel van de mensen uit deze tv-serie zullen niet nog eens een online verbintenis aangaan met iemand die ze niet kennen. Daar valt of staat het wat mij betreft mee. Iemand kennen. Als je iemand hebt ontmoet is er natuurlijk niets mis mee om elkaar beter te leren kennen via mail/sms/whatsapp/chat. Wanneer het andersom gaat; regel zsm een ontmoeting met je online crush. Dan weet je tenminste wie je aan de haak geslagen hebt. En zo voorkom je dus dat je 5 jaar investeert in de man van je dromen die uiteindelijk een Duitse kogelstootster blijkt te zijn.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.