Wetenschappers zijn er al een hele tijd mee bezig: een anticonceptiemiddel voor mannen. Nu hebben ze een gel uitgevonden, zodat wij vrouwen kunnen stoppen met de pil. Durf jij het aan?

Ongeveer 3,5 miljoen vrouwen in Nederland slikken iedere dag braaf de pil. Het zit in onze dagelijkse routine. En als we hem een keer zijn vergeten, schieten we gelijk in de stress. De mannen hebben hier geen last van. De blijvertjes hoeven zich eigenlijk nooit ergens druk om te maken en de onenightstands hoeven alleen een condoom op zak te hebben. En zelfs die moeite nemen ze soms niet eens. Tijd voor de wetenschappers om een doorbraak te maken, zodat wij vrouwen net als de mannen kunnen leven. In het weekend van 13 september leek dit eindelijk het geval te zijn.

Vasalgel

De Amerikaanse Stichting Parsemus zet zich in voor betaalbare gezondheidszorg en vond een nieuw soort gel uit: Vasalgel. Deze gel wordt bij de man in de zaadleider gespoten. Hierdoor wordt de doorgang van zaadcellen geblokkeerd. En voilà! De zwemmertjes maken geen schijn van kans meer. Het principe van de gel lijkt op een sterilisatie. Alleen hoeft de man niet geopereerd te worden.

I wanna have babies!

Als wij aan kinderen toe zijn, stoppen we met de pil. Hoe werkt dat als de man ‘gesteriliseerd’ is door Vasalgel. No problem! Met één simpele injectie kan de gel weggespoeld worden. Hierdoor zal de doorgang van zaadcellen zich weer openen en maken zij weer kans bij de vrouw. Waar het goedje dan weer niet tegen beschermt, is tegen soa’s. Condooms zijn dus voorlopig nog geen verleden tijd. Op die revolutie zitten we ook nog steeds te wachten.

Is de pil dan wel verleden tijd?

Voorlopig nog niet. Als, een hele grote als, deze gel écht werkt, zal het sowieso pas in 2016 of 2017 op de markt komen. Althans, dit hoopt de stichting Parsemus. Op dit moment is het ook alleen nog maar getest op dieren. De proeven met konijnen en apen waren succesvol. In 2015 willen ze beginnen met het testen op een beperkte mannengroep. Tot die tijd moeten we nog trouw de pil slikken. Laat eerst het bewijs maar komen dat het bij échte mannen werkt. Ik ben benieuwd!

PS: Het is een crowdfunding project dus als je heel graag van de pil af wilt, is dit je kans. Sponsor dit project.

Bron: ad.nl

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.