Het is weer die tijd van het jaar. De strandtenten ruimen hun bedjes op en de wind begint steeds harder te waaien. Het einde van de zomer. Het begin van die lange binnen-blijf-periode. Of toch niet?

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een groot liefhebber ben van de zomer. Het liefst ben ik de hele dag buiten. Terrasje hier, drankje daar. Maar mijn favoriete plek is wel het strand. Het gevoel van het zand tussen je tenen en de geur van de zee, dat is voor mij instant happiness. Totdat het toch echt te koud wordt voor die blote voeten in het zand. Bij het aanbreken van de herfst is het verleidelijk om heerlijk warm binnen te blijven. Onder een dekentje op de bank, lekker lui. Maar even naar buiten kan juist heel veel energie geven. Dus binnen blijven nu de zomer voorbij is? Helemaal niet! Mijn 5 tips:

1. Schelpen zoeken op het strand

schelpenschilderijHet strand is niet alleen in de zomer een fijne plek. Ook als het weer minder mooi is, kan het hier heerlijk zijn. Een lange strandwandeling kan natuurlijk altijd. Maar het is ook leuk om schelpen te zoeken en de mooiste te verzamelen. Net zoals vroeger. De schelpen kun je thuis als decoratiemateriaal gebruiken. Bijvoorbeeld in een fotolijstje met een mooie vakantiefoto erin. Als afsluiting heb je natuurlijk wel warme chocolademelk met slagroom verdiend!

2. Op fotosafari in de stad

Woon je niet in de buurt van het strand, maar ben je wel creatief? Ga er dan eens op uit met je fototoestel of de camera van je telefoon. Kijk rond in jouw stad zoals een toerist dit zou doen. Je ziet dan ineens de mooiste dingen waar je normaal gesproken straal aan voorbij loopt. Zoals graffiti op de muren. De plaatselijke kroeg die je misschien regelmatig van binnen ziet, maar waarvan het je nooit is opgevallen dat het een prachtig monumentaal pand is. Weer thuis kun je je foto’s eventueel nog bewerken en delen op social media. Kom maar door met die likes.

3. Verdwalen in het bos

HerfstbosAls je op een zondag naar het bos gaat, is de kans groot dat je in colonne achter alle natuurliefhebbers aanloopt die ook ‘even lekker gaan uitwaaien’. Een beetje suf voelt dat altijd. Daar gaat het hele gevoel van ‘in de wildernis’ zijn. Maar soms heb je ook wat kleinere paadjes waar je een beetje naar moet zoeken. Dat zijn vaak de leukste. Volg die paadjes en kijk eens om je heen. Met de dennenappels die je vindt kun je thuis weer wat versieren. Zoals met deze slinger.

4. Bootcamp je in het zweet

De beste manier om energie op te doen, is door te sporten. Sluit je aan bij een bootcampclub. Zij trainen ook in de winter vaak buiten. Omdat je met een groep traint is de stok achter deur groter dan wanneer je in je eentje sport. Zeker in het donker of in de kou is die bank wel erg aantrekkelijk. Maar als je eenmaal bent geweest, kun je wel trots zijn op jezelf. Een voordeel van trainen in het donker is trouwens dat het waarschijnlijk ook niet zo opvalt als je een beetje smokkelt met de opdrachten.

5. Met de (leen)hond op stap

Hondeneigenaren weten het wel, de hond wil altijd mee op stap. Regen of wind, het maakt ze niet uit. Heb je geen eigen hond? Regel dan een date met een hond van iemand die je kent. Het baasje is vast blij dat hij een keertje ‘vrij’ heeft. Maar je kunt natuurlijk ook de eigenaar mee vragen. Kun je weer even bijkletsen.

Verdien die koekjes

Het is in het najaar enorm aantrekkelijk om jezelf in huis op te sluiten. Lekker binnen, terwijl buiten de blaadjes van de bomen waaien. Daar is naturlijk niets mis mee, maar het geeft mij altijd een voldaan gevoel als ik mezelf dan toch van de bank gehesen heb en naar buiten ben geweest. Én ik kan daarna met een gerust hart een extra koekje nemen, want dat heb ik dan wel verdiend! Wat doe jij? Heb jij nog tips om buiten energie op te doen in de herfst en winter?

 

één antwoord

  1. @JHS_NL

    Als je van het spelen van een spelletje houd is het spel Ingress ook nog wel een optie. Een game waar je de deur voor uit moet om mee te kunnen doen.

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.