Ben je van plan om naar Valencia te gaan? Lees dan verder! Ben je niet van plan om naar Valencia te gaan? Wel doen! Hieronder lees je mijn tips voor een geweldige citytrip naar Valencia.

Slapen

Er zijn tal van hotels, bed & breakfasts en hostels in Valencia. Je ziet door de bomen bíjna het bos niet meer. Bijna.
Want er springt er één uit: bed & breakfast ABC You. Een frisse, hippe en relaxte plek om je trip in Valencia te beginnen.
ABC You ligt zeer gunstig in de hippe wijk Ruzafa, dicht bij het oude centrum, op de Carrer de Martí, 10. Het wordt gerund door de Nederlandse Daphne en Wouter, zij hebben er een waar paleisje van gemaakt. De inrichting is een mix tussen Mediterraanse en Scandinavische invloeden, met grappige details en een heuse binnentuin. Het personeel is heel vriendelijk en zal je met alle plezier tips en tricks geven tijdens je bezoek aan deze mooie stad!

ABC You entree

www.abcyou.es                        Carrer de Martí, 10

ABC You entree

ABC You entree

ABC You koffiebar/ontbijtzaal

ABC You koffiebar/ontbijtzaal

 

Cultuur

Eigenlijk is bijna alles in Valencia goed te belopen, maar ik raad je aan om zeker een dag een fiets te huren. De voormalige rivier, Riu Turia, is drooggelegd en is tegenwoordig een 9 km lang stadspark: Jardin del Turia. Natuurlijk kun je hier lekker wandelen, er is genoeg te zien! Als je de fiets neemt, kun je doorfietsen naar het strand. Maar niet voordat je een tussenstop hebt gemaakt bij Ciudad de las Artes y las Ciéncias. De wat? In het Nederlands: De Stad van Kunst en Wetenschap. Een indrukwekkend complex van zes moderne gebouwen, waar je zeker even tussendoor moet lopen. De gebouwen hebben elk een eigen functie en zijn ook van binnen te bezichtigen. Hiervoor moet je wel een ticket kopen.

Museu de les Ciències Príncipe Felipe

Museu de les Ciències Príncipe Felipe

Naast dit futuristische element van Valencia, is het historisch centrum van de stad ook een aanrader! De wijk El Carmen is het oudste deel van de stad, een leuk doolhof van smalle steegjes. Wijk hier af van de uitgestippelde routes en sla eens spontaan links of rechtsaf, je komt in de leukste straatjes terecht! Hier is ook het mooiste plein van de stad te vinden: Plaza de la Virgen. Ga hier zeker even kijken, want je slaat vier vliegen in één klap: de Kathedraal van Valencia, het paleisgebouw, de Basiliek en het plein zelf natuurlijk! Niet ver hier vandaan vind je ook de Mercado Central, de grote overdekte markt waar je ook even een kijkje moet nemen.

Catedral de Santa María de Valencia

Catedral de Santa María de Valencia

Mercado Central

Mercado Central

 

Shoppen

Natuurlijk moet er ook geshopt worden! En dan ben je in Valencia zeker aan het goede adres.
De belangrijkste winkelstraat is de Carrer Colón. Hier zijn de grote ketens als Zara, Bershka, H&M, Pull&Bear en Mango gevestigd.
Als je de kleine, onbekende winkeltjes wil vinden, moet je wel even weten waar je moet zijn. En laat ik nou net een paar hele leuke adresjes voor je hebben! Houd er rekening mee dat de meeste winkels wel tot 20:30 open zijn, maar tussen de middag siësta houden tussen 14:00 en 17:00 uur.

Sisters & Ro by Envinarte Heerlijke conceptstore met merken als Andy & Lucy, KLING en Scotch & Soda. Je vindt Sisters & Ro op twee plekken in de stad: Calle Serranos, 8 dames/baby/eten Maestro Gozalbo, 9 dames/heren En ze hebben ook een winkel met alleen heren items: Wine & Men Calle Serranos, 6

Sisters & Ro by Envinarte
  Heerlijke conceptstore met merken als      Andy & Lucy, KLING en Scotch & Soda.              Je vindt Sisters & Ro op twee              plekken in de stad:
                                                                    Calle Serranos, 8
                      dames/baby/eten                       Maestro Gozalbo, 9
                         dames/heren                                                                                                   Ze hebben ook een winkel met          alleen heren items:
Wine & Men
Calle Serranos, 6

 

Mercado de Tapineria _________________________ Leuk klein winkeltje met een bijzondere inrichting: uit het plafond hangen tule stroken. Een bijzondere collectie met voornamelijk onbekende merken en gave accessories. Carrer de la Tapineria

Mercado de Tapineria
_________________________
Leuk, klein winkeltje met een bijzondere inrichting: uit het plafond hangen        tule stroken.
Een bijzondere collectie met voornamelijk onbekende merken en
gave accessories.
                                                                 Carrer de la Tapineria

 

Verder nog een paar shopadresjes die je niet mag missen:
MONKI – conceptstore/mode/interieur/vintage/nieuw/accessoires – Carrer de Calatrava, 11
Madame Bugalú – damesmode/sieraden/accessoires/hoger segment – Carrer de les Danses, 3
Cactus – damesmode/sieraden/tassen/accessoires/woonaccessoires – Carrer dels Drets, 38
El Sitio De Mi Recreo – damesmode/vintage/nieuw/accessoires/sieraden/schoenen – Carrer del Mestre Gozalbo, 11
Ik zou zeggen: Doe je best!

Eten

Omdat de winkels tussen 14:00 en 17:00 uur gesloten zijn, is het dan tijd om te lunchen! En dat doen ze over het algemeen uitgebreid in Valencia. Het is niet ongebruikelijk om tijdens de lunch tapas te bestellen en er een lekker wijntje bij te drinken. In het centrum kun je hip en lekker lunchen bij Vuelve Carolina. Een bijzonder ingericht lunchtentje met heerlijke tapas! Vuelve Carolina kun je vinden aan de Carrer de Correus nummer 8. Goed kijken, want je loopt er zo langs!

Voor een gezonde smoothie of een lekkere salade kun je terecht bij Zummo: Een lichte en frisse health bar waar je ook even gratis kan internetten op één van de I-pads.

Heb je vitamientjes nodig, wil je even internetten, of allebei? Ga dan langs Zummo. De sapjes en smoothies worden vers gemaakt en ze hebben ook salades en broodjes. Calle Paz, 10

Heb je vitamientjes nodig?                          Ga dan langs Zummo!                  De sapjes en  smoothies worden vers voor je gemaakt.
                                                               Calle Paz, 10

 

Wanneer de Nederlanders keurig om vijf of zes uur aan tafel zitten, zijn de restaurants in Valencia nog niet eens open. Valencianen rekken de dag lekker op en gaan pas vanaf een uur of negen aan tafel. Veel restaurants bieden een menu van drie gangen aan met een vaste prijs. Je kunt dan vaak wel tussen verschillende opties kiezen. De Calle Conde Altea is een leuke straat met veel restaurantjes, waaronder La Lambrusqueria.
Dit Italiaanse restaurant is een begrip in Valencia en zeker de moeite waard! Verder kun je in een zijstraat terecht bij Onion Burger Studio. Hier serveren ze, hoe raad je het zo, alle hamburgers die je kan verzinnen. Er staat zelfs een zebra-burger op het menu. Carrer de Ciscar, 20.

In de Carrer del Mestre Josep Serrano vind je Canalla Bistro, een hipster hotspot in de wijk Ruzafa. Hier kun je, in een hippe en industriële omgeving, genieten van verschillende gerechten die je kunt delen. Kortom: heerlijk eten in een mooie omgeving. Reserveer hier wel van tevoren, het is altijd druk! Carrer del Mestre Josep Serrano, 5.

Last but not least: Een geweldig plekje aan het strand. Wat is er lekkerder dan tijdens een (vermoeiende) stedentrip een (mid)dagje naar het strand te gaan? En dan heerlijk lunchen bij het hipste plekje aan de boulevard? Inderdaad… Niks! Daarom moet je Las Mas Bonita echt even een bezoekje brengen. Als je het adres niet kent, is de kans groot dat je dit plekje niet snel zal vinden. Het zit namelijk helemaal aan het eind van de boulevard. Dus loop of fiets de boulevard helemaal af, over een soort betonnen brug, en geniet van een lekkere lunch bij deze hotspot aan het strand!

Fiets de boulevard helemaal af (verder dan je denkt) en je komt dit pareltje tegen! Passeig Marítim de la Patacona, 11

La Mas Bonita                             Fiets de boulevard helemaal af              (verder dan je denkt) en je komt dit         pareltje tegen!
                                                               Passeig Marítim de la Patacona, 11

Het is zeker geen straf om binnen te eten als het te warm of vol is buiten!

Het is zeker geen straf om binnen te eten als het te warm of vol is buiten!

 

Als je in de gezellige achtertuin wil zitten dan moet je zeker reserveren! Iedereen wil hier zitten namelijk.

Als je in de gezellige achtertuin wilt zitten dan moet je zeker reserveren! Iedereen wil hier zitten namelijk.

 

Bij deze: geweldige adressen voor een onvergetelijke citytrip naar Valencia. Voor mij een heerlijke, relaxte stad met zoveel tegenstellingen dat hij blijft boeien. Laat je me even weten wat je er van vond?

 

 

 

 

één antwoord

  1. Souraya

    Bedankt voor de link op mijn instagram! Super om te lezen, fijne tips! Al een aantal dingen gezien vandaag.. Maar zeker nog andere dingen bezoeken. Bedankt voor de mooie blog! Groetjes Souraya, bintihomeblog

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.