Wij Nederlanders hebben in het buitenland de naam dat we vooral veel kijken en niets kopen. Tenzij het voor een prikkie is natuurlijk. Vermoedelijk ben ik dan toch echt on-Nederlands. Ik kan namelijk niet kijken zonder te kopen.

Waar en wat?

Mijn koopliefde, want verslaving klinkt zo negatief, laat zich op geen enkel gebied beteugelen. Het maakt namelijk niet eens uit wat ik koop en ook niet waar ik het koop. Struinen door een winkelcentrum? Om de winkel moet ik naar binnen om iets te kopen wat ik ineens heel hard nodig blijk te hebben. Surfen op internet? Het wereldwijde web is al net zo heerlijk ingericht met allemaal spulletjes waar ik blij van word. Laarzen, kleding, tassen, geurkaarsen, blu-rays, kattenkrabpalen, sieraden, make-up, haarproducten, moet ik nog doorgaan? Zo was ik afgelopen weekend in Zeeland om nog heel even het vakantiegevoel terug te halen. Ik schoot “even” de Rituals winkel in en kwam naar buiten met een tas ter waarde van 60 euro. Ik wilde alleen maar geurstokjes kopen. Echt! Aan de overkant zag ik een winkeltje zitten waar ze een ratjetoe aan spullen verkopen. Laat dat nou precies mijn ding zijn. Ratjetoe. Daar liep ik ook niet zonder aankopen naar buiten.

Bedankt voor de tip!

Mijn vriendinnen weten inmiddels wel dat je tegen mij beter niet kunt zeggen: “Nance, ik heb nu een leuke winkel/webiste ontdekt.” En toch was er eentje die vorige week het risico nam. Ik kwam bij haar op visite en merkte op dat ze een onwijs leuk vest aan had. Gevolg was dat ik met haar vest aan de deur uit liep en ze me natuurlijk ging vertellen waar ze het gekocht had. Dom, dom, dom. Dit is nu net iets meer dan een week geleden en ik ben al twee keer gaan shoppen in de desbetreffende winkel. Score? 4 nieuwe vesten (want één is geen toch?), armbanden, sokken, strings en een nieuwe plek waar ik mijn geld in de economie kan stoppen. Die crisis ligt echt niet aan mij.

Dory

De weg naar herstel

Toegeven dat je “een probleem” hebt is de eerste stap richting herstel toch? Er zijn namelijk ook mensen die graag de gelegenheid zouden krijgen om eens iets voor me te kopen. Mijn vriend zou het bijvoorbeeld wel leuk vinden om eens iets voor me te kunnen kopen. Dat is lastig als je met iemand samenwoont die de volgende gedachtegang heeft: ik zie, ik vind leuk, ik wil hebben, ik koop het. Hij krijgt simpelweg de tijd niet. Maar deze maand wordt het anders. Deze maand ga ik alleen kijken en niet kopen. Wish me luck!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.