Vorige week keek ik American Psycho, waarin Patrick Bateman een gezichtsmasker afhaalt terwijl de voice-over zegt “I feel my mask of sanity is about to slip”. 

Mooie scène. Een andere manier om te zeggen dat de narrige kabouter met chronisch slecht humeur even de boventoon voert. Zoals het schijnt dat er in ieder dik mens een dun mens huist, ben ik ervan overtuigd dat er in elk beschaafd mens een vuilbekkende kabouter huist, met puntmuts. Die kabouter vindt alles stom. Achterlijk. Belachelijk. Idioot. Ridicuul. Zot.
Kabouter haat alles en iedereen. En ja, jou ook.

Kabouter vindt Sinterklaas onnozel. En de Kerstman ook. Kabouter vindt al die gezelligheid helemaal niet gezellig. Kabouter wil wel de cadeautjes krijgen. En het marsepein opeten.

Kabouter vindt werken het meest achterlijke wat er is. Beetje je tijd verdoen met semi-interessante dingen en nog minder interessante mensen. Kabouter zit liever op zijn kabouterbedje de hele dag “haat haat haat” te roepen.

Kabouter wil niet naar de Albert op de Velperweg. Daar werken irritante mensen die allemaal uit hun mond meuren. En het assortiment is er kut. Trouwens, de mensen die er komen ook. Kabouter wil elke dag pizza eten. Bezorgd door NYP.

Kabouter wil niet naar de sportschool. Beetje je lichaam pijn doen in een zielloze omgeving. Kabouter wil de hele dag in het kabouterbadje zitten.

Kabouter vindt de overheid een stelletje zeikerds met gekke regeltjes en dito beslissingen. Daar heeft kabouter niet voor gestemd. Kabouter wil overal kunnen roken.

Kabouter wil helemaal niet gezellig mee doen met werkuitjes. Kabouter wil ook niet naar familiefeestjes. Rot op. Kabouter wil in zijn eentje thuis zitten en gemene blogs schrijven.

Herkenbaar?

Huist in jou soms ook zo’n chagrijnige kabouter met een slecht humeur? Wat wil de jouwe allemaal? En vooral: wat  allemaal niet?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.