Soms heb je van die dagen. Dan wil je gewoon lekker lui zijn. Na een week werken, sporten en misschien wat borrelen of feesten, ben je wel toe aan die zondag voor jezelf. Volg mijn 5 tips om deze dag heerlijk relaxt door te brengen.

Je bent de hele week al aan het rennen en vliegen. Met alle afspraken zitten onze agenda’s tegenwoordig snel vol. Het is daarom heerlijk om af en toe een dag voor jezelf te nemen. Lekker in je joggingbroek, want je hoeft de deur toch niet uit. Vooral de zondag leent zich uitstekend voor de ontspan-stand. Lees deze 5 tips voor een luie zondag.

1. Houd een serie marathon

Installeer je op de bank met je favoriete serie. Kom je normaal gesproken amper aan één aflevering toe? Nu heb je de hele dag om zo veel mogelijk afleveringen te kijken. Met een pot warme thee, wat lekkers en een dekentje is er geen enkele reden waarom jij van de bank af hoeft te komen. Nou ja, misschien om af en toe een plaspauze te houden. Maar aan het eind van de dag zit er waarschijnlijk een afdruk van jouw billen in de bank.

2. Maak een fotoboek van de vakantie

Die leuke vakantie is inmiddels alweer een tijdje geleden. Herinner je je überhaupt nog wanneer je op vakantie bent geweest? Tijd om die leuke vakantiekiekjes weer eens op te snorren. Met programma’s van bijvoorbeeld Hema of Albelli kun jij je eigen fotoboek maken. Zo kom je weer helemaal in de vakantiestemming en kun je straks eindelijk laten zien waar je bent geweest.

 3. Lees al je ‘oude’ tijdschriften

Is de stapel tijdschriften die je nog wilt lezen inmiddels bijna hoger dan je bijzetttafel? Hoogste tijd om daar iets aan te doen. Nestel je in je luie stoel en begin gewoon aan de stapel. Zit je ineens de kersttips van vorig jaar te lezen? Ach, dan kun je nu vast inspiratie opdoen voor deze Kerst. Ben je er lekker op tijd bij.

 4. Maak oma’s sudderlapjes

Je moet er even wat tijd voor uittrekken; sudderlapjes volgens oma’s recept. Maar dat is nou juist de bedoeling. Je hebt alle tijd vandaag, dus laat dat vlees maar lekker sudderen. Houd je niet van sudderlapjes? Dan kun je natuurlijk ook wat andere nieuwe recepten proberen en lekker uitgebreid koken. Vooral erg fijn om het resultaat te proeven!

5. Schrijf eens een kaartje

We doen het eigenlijk niet zo vaak meer. Misschien af en toe met een verjaardag. Maar een kaart sturen is echt heel leuk en er een onvangen nog léuker! Er hoeft niet per se een aanleiding voor te zijn. Die kaartjes zijn vaak het leukst. De ontvanger verwacht ‘m niet en krijgt een mini-surprise op de mat. Op zo’n luie dag kun je er de tijd voor nemen om een passende kaart uit te zoeken en een leuk tekstje te schrijven. Wie weet krijg je er wel eentje terug!

In de ontspan-stand

Al met al kan het heerlijk zijn om een dagje lekker thuis te cocoonen. Even alle aandacht voor jezelf en in de ontspan-stand. Word je toch een beetje suf van een hele dag binnen zitten? Wissel het dan af met één van deze tips om naar buiten te gaan. Wat doe jij tijdens een dagje thuis relaxen?

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.