Gezond. Alles moet gezond. We leven in een wereld waarin gezond zijn een constante trend is. Waar iedereen maatje 36 moet hebben, maar liever 34.

#healthy #super #mega #fit #chick

Een beetje vet hier en daar is écht niet gezond, onze vrije uren besteden we aan Pinterest om dat ene perfecte gezonde recept te vinden. En als we dan tóch bezig zijn, stellen we ook een sportschema voor thuis samen. Op Instagram word je bewusteloos gegooid met eten. Gezond eten dan wel, want een frikandel speciaal of patatje oorlog kom je echt niet op het perfecte internet tegen. Nee, alles moet #healthy #fit en #clean. Je #havermout moet minstens drie soorten #besjes en #noten bevatten, wat natuurlijk uiterst kunstzinnig op de foto gezet moet worden. Net als jij, als je je squats en lunges voor vandaag weer gedaan hebt, want; #healthy #fit #clean #chick alert! Oh, en havermout eet je natuurlijk niet met de huis-tuin-en-koeienmelk, maar met kokosmelk, geitenmelk, amandelmelk of harige Tibetaanse yakmelk. Duh.

Olie

’s Ochtends hoor je eigenlijk de dag goed te beginnen door een glas lauwwarm citroenwater te drinken, goed om de spijsvertering op gang te brengen. Doe je niet mee met de citroentrend, dan hoor je toch echt wel een lepel olie in je mond te stoppen en na een tijdje weer uit te spugen. Ontgiften noemen ze dat. Want al die gifjes in je lichaam dat het al zo zwaar heeft, verzamelen zich natuurlijk in je wangen. Die worden door een of ander magisch heen en weer gespuug en gegorgel zo hatseflats uit je lichaam getrokken. Bijna magisch.

Diëten

Dan zijn er natuurlijk ook nog de diëten. Doe je niet aan Paleo, dan wel aan Atkins. Of Sonja Bakker natuurlijk. Om allerlei redenen, behalve gezondheidsredenen, glutenvrij eten, fanatiek alle E-nummers laten staan, Weight Watcheren en omdat je toch zo lekker bezig bent direct ook maar even ontgiften met een sapkuur. Een hele week niets anders dan vloeibaar voedsel. Of Paleo eten, het liefst met alleen maar oer-producten verkregen uit de biologische super-supermarkt. Of uit je eigen groentetuin, want je bent zwaar tegen bestrijdingsmiddelen. Dat jouw tuintje vlakbij de snelweg staat, maakt dan even niets meer uit.

Voedsel

Melk mag je niet meer drinken, want dat is voor baby’s. Dus schrap ook gelijk even de yoghurt, kwark, kaas en vla. Van chocola krijg je puistjes en er zitten ook E-nummers in natuurlijk. Sla, kool en spinazie is al helemaal een big no-no want daar zit nitraat in, levensgevaarlijk, of toch niet? Alles waar vet in zit wordt natuurlijk ook verbannen, want we willen geen vetrolletjes. Pasta, brood en aardappelen kunnen ook echt niet, wie eet er nu nog koolhydraten? En wil je liever van de pure cola af en over op light? Niet doen! Van aspartaam krijg je kanker! En alzheimer! En misschien komt die onverklaarbare uitslag die je al jaren op je grote teen hebt er ook wel vandaan. Bietensap is het helemaal tegenwoordig.

Australische geiten

Is het al noodzakelijk dat we yoghurt eten verkregen van Australische geiten die speciaal Chinees gras gevoerd krijgen wat in een koud klimaat is gekweekt en vervoerd door aliens op stokpaarden? En vlees, mag dat dan nog wel, als we plechtig beloven alleen biologisch en onbewerkt te eten? Het woord gepaneerd durf ik niet eens meer te noemen tegenwoordig. al die extra calorietjes! Eten bij de KFC, de grote gele M, en Burger King is dan ook een doodzonde. Brood lijkt ook niet zoveel toe te voegen, dus ook vooral bij alle broodproducten vandaan. Geen bruin, geen wit, geen bolletjes. En nee, ook niet zo’n heerlijke knapperige chocoladecroissant waar je dan een heerlijke cappuccino bij drinkt, met suiker!

Gezond?!

Wat nu echt gezond is? Geen flauw idee. Ik probeer me dan ook zo weinig mogelijk aan te trekken van de volgende trends en rellen. Voor nu doe ik maar gewoon waar ik zelf zin in heb want door de vele trends, blogs en meningen weet ik niet meer wat nu wel mag of wat juist niet. Groente en fruit koop ik gewoon in de supermarkt en mijn vlees is soms ook weleens niet biologisch. Ik kook het liefst vers, gewoon omdat ik dat het lekkerst vind. En soms, heel soms, kook ik met een pakje. Terwijl ik een cola light drink en mijn eten afsluit met een lekker bakje Mona vol toegevoegde suikers. En dan ook vooral de extra vette variant. Ik speel met mijn leven en voel me daar ontzettend gelukkig bij!

2 reacties

  1. Joshua

    Hahaha, erg leuk artikel Suzanne. En zo waar. Als je iedereen moet geloven kun je niks meer eten. Ik houd het bij gevarieerd eten en alles met mate. Dus ook met mate een lekker stukje chocola of een glaasje wijn (of beiden) op z’n tijd. Heerlijk. 😉

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.