Over 6 zondagen is het alweer Kerstmis. Het is nu dus een goed moment om in de stress te schieten. Kerst betekent namelijk niet alleen dagen socializen met de (schoon)familie, maar ook ontelbare (werk)borrels aflopen.

De ene onduidelijke dresscode na de andere wordt weer uit de kast getrokken. Je hebt ondertussen geen idee meer wat je aan moet. Stiekem denk je eraan om gewoon alles te cancelen en lekker in je onesie met je kat op de bank te gaan zitten. Geen nood! Met onderstaande tips voorkom jij dat je op een fancy feest te casual voor de dag komt.

Black tie

Geen inspiratie? Kijk een aflevering van 'Sex and the City'!

Geen inspiratie? Kijk naar een aflevering van ‘Sex and the City’!

We beginnen meteen chic. Black tie is misschien wel de meest gevraagde dresscode. Gelukkig is hij niet zo moeilijk. Voor de dames geldt dat zij een korte of lange avondjurk dragen. De bekende uitspraak van Eva Jinek (If you have it, flaunt it) is in dit geval niet van toepassing. Probeer het decolleté bescheiden te houden. Je wilt immers classy overkomen en mannen zijn nou eenmaal snel afgeleid als de inkijk pas ophoudt bij je navel. Qua kleur geldt: hoe formeler de gelegenheid, hoe donkerder de jurk. Wil je zeker weten dat je goed zit? Kies voor een zwart exemplaar.

Onder een waanzinnige avondjurk hoort natuurlijk een paar adembenemende hakken. De regel is dat de hak minimaal 8 centimeter moet zijn. Nu is elegant lopen op dat soort schoenen voor weinig vrouwen weggelegd, dus is het echt niet erg als de hak een paar centimeter korter is. Het oogt wel lekker chic als je schoenen dezelfde kleur zijn als je jurk.

Cocktail

Cocktail is sexy! Deze dresscode is de ultieme gelegenheid om je favoriete feestjurkje weer eens uit de kast te trekken. Een cocktailjurk is een kort jurkje waar alle aandacht op gevestigd moet worden. Ook hierbij komt je figuur het beste tot haar recht als je een paar fabulous high heels draagt. Je look maak je af door een eye-catching clutch of een opvallende ketting als fashion statement.

Voel je je niet op je gemak in een jurk? Een mooi mantelpakje of een spectaculair broekpak mogen ook. Met de juiste accessoires zorg je ervoor dat je in beide outfits elegant en vrouwelijk blijft.

Helaas, aan hakken ontkom je niet.

Helaas, aan hakken ontkom je niet.

Tenue de Ville

Tenue de Ville klinkt enger dan het is. Het betekent niets meer dan stadskledij. Deze dresscode zie je vaak voorbijkomen op recepties en ontvangsten die overdag gegeven worden. Het is meestal wel een formele bijeenkomst dus een chique touch is gewenst.

De stelregel bij Tenue de Ville is dat je netjes gekleed moet gaan in ‘normale’ kleding. Denk hierbij aan een mooi mantelpakje of een net jurkje. De kleur hangt helemaal van het seizoen af. In de zomer kies je voor fris en vrolijk terwijl je in de winter naar je veilige little black dress mag grijpen. Wel geldt dat je je niet te bloot moet kleden. Kies bijvoorbeeld voor een goede panty en een mooi colbertje.

Ook deze dresscode denkt totaal niet aan je voeten want een nette hoge pump is zo’n beetje vereist.

Casual chic

Oeh, dit is heel riskant. Bij casual chic hangt je kledingkeuze namelijk volledig af van de locatie waar het feest gegeven wordt. Casual chic op een bedrijfsborrel is heel wat anders dan casual chic in een pas geopende galerie.

Lees vooraf daarom goed de uitnodiging. Zijn er activiteiten aan verbonden misschien? Zorg er dan voor dat je schoenen casual zijn. Denk hierbij aan bijzondere sneakers (wel helemaal schoon!) of mooie laarzen. En je bovenkleding houd je chic met bijvoorbeeld een zijden blouse of een wikkeljurkje.

Weet je zeker dat je heel de avond aan een tafeltje mag zitten of tegen een bar mag hangen? Kies voor een paar pumps en houd de bovenkant simpel. Een zwarte (skinny) broek met een gekleurd colbertje en mooie top staan vrijwel iedere vrouw!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.