Laatst liep ik, enigszins jaloers, een tijdje achter een studentenstel aan. Heerlijk jong en nog zoooo verliefd. Zo liep ik er twaalf jaar geleden ook bij. Wat ging er mis?

Nu gaan de whatsapp gesprekken met mijn man namelijk zo:

‘Heb je je koffer al gepakt voor je zakenreis?’
‘Nee, dat kan jij altijd zo goed’
‘Uhuh!’
‘Pas jij toevallig ook in mijn koffer?’
‘Ahh, wat lief!’
‘Dan kan ik ‘m weer in de berging zetten!’
‘Grrrrr, sukkel!’

De passie en spanning spat er niet bepaald meer vanaf. Sleur komt om de hoek kijken. Is dat erg? Op zich niet. Er komt veel voor in de plaats: je voelt je volledig vertrouwd en veilig bij elkaar. Je hebt samen lieve kinderen, een mooi huis, leuke vrienden. Een prettig leven dus. Neemt niet weg dat je soms terugverlangt naar de tijd dat jullie elkaar net kenden. Maar waarom zou je je erbij neerleggen dat de passie verleden tijd is? Neem het heft in eigen handen. Haal deze momenten weer terug.

Accepteer dat jij het moet regelen

Regel een oppas en boek een goed restaurant. Kleed je fantastisch aan, trek die nooit gedragen hoge hakken aan en doe rode lippenstift op. Praat elkaar bij tijdens het diner over hoe het met je gaat en ga daarna als vanouds de kroeg in. Praten over kinderen is overigens verboden. Tenslotte ben je ook man en vrouw. Wedden dat je het gevoel van verliefdheid weer even terugkrijgt?
Blijf je hopen dat je man dit regelt? Ik kan je vertellen: dat doet hij niet! Dus zet die afwachtende houding opzij en accepteer dat jij dit af en toe moet regelen. Het voordeel is dat jij kunt bepalen waar jullie heen gaan. En omdat jij alle moeite hebt gedaan, laat je hem betalen. Hij waardeert het ontzettend, echt.

Stimuleer elkaar als individu gelukkig te zijn

Het mooie van lang samen zijn is dat je inmiddels weet wat je aan elkaar hebt. Het gevaar is echter dat ieder zijn eigen gang gaat. Vooral mannen vinden het al snel prima. Met als gevolg dat je uit elkaar groeit. Niet als je goed communiceert. Bespreek met elkaar welke doelen je hebt in het leven: samen, maar vooral ook als individu. En hoe je dat (gezamenlijk) kunt bereiken. Ik geloof erin dat, als je de ander stimuleert om als individu gelukkig te zijn, je het samen heel lang kunt volhouden. Zelfs op een prettige manier. Bedenk wel: je hebt het tegen een man, dus wees zo duidelijk en concreet mogelijk over wat jij wilt. Laat hem er niet naar raden.

Let’s talk about sex baby

Moeilijk: praten over sex. Je hebt ook niet zoveel zin meer in gedoe. Het is toch goed zo? Ja? Is dat zo? Weet je zeker dat je niet klaagt bij vriendinnen dat je het niet meer zo vaak doet als in het begin?
Hoewel je beide druk bent met werk, kinderen en je sociale leven, doe het gewoon! Ook al heb je eigenlijk even geen zin omdat je moe bent. Maak die zin. Nu! Misschien moet je even een drempel over, maar voor je het weet hebben jullie weer plezier. En denk niet dat hij je toch niet meer zo aantrekkelijk vindt. Als jij in een mooi lingeriesetje voor hem staat, is hij heel blij met jou. Geloof me. En geef aan wat je fijn vindt. Of minder fijn. Het brengt je dichter bij elkaar. Have fun!

Hoe zorg jij ervoor dat je aandacht krijgt van je partner?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.