Kerst is een tijd van lekker eten, gezelligheid, familie en …..cadeaus. We doen het natuurlijk allemaal voor de eerste drie, maar dat laatste, dat laatste is ook fijn. Wat geef je de vrouw of man die alles heeft? Of wat zet je zelf op je verlanglijstje? Dat blijft een lastige vraag. Maar dit keer helpen we je een handje, met 5 leuke kerstcadeaus die jij kunt vragen of geven en om het helemaal bijzonder te maken hebben we ook één cadeau dat je kunt winnen.  

Lezen: Texts from Jane Eyre

9200000024750025

Een boek dat je én laat lachen én wat leert mag niet ontbreken onder je boom. Texts from Jane Eyre combineert oude literaire grootheden en hun karakters met moderne fratsen; je mobieltje. Wat zouden zij te zeggen hebben als ze konden sms’en? Wat zouden Jane Eyre en Sherlock Holmes tikken als ze gebruik konden maken van emoticons?

Texts from Jane Eyre is natuurlijk zelf geen literair meesterwerk, maar schrijfster Mallort Ortberg doet wel iets leuks en ook interessants. De sms’jes kloppen met de karakters die Ortberg in dit boek aan het woord laat. En met een gepast vleugje humor, lees je het boek zo uit.

Texts from Jane Eyre is nog niet beschikbaar in het Nederlands, maar de Engelstalige versie kun je bij Bol.com bestellen en kost € 19,99.

Hebben: XPD05 Pixl Power Hub

Je tablet, je telefoon, misschien een iPod en vergeet ook dat mobieltje van kantoor niet. We lopen allemaal met steeds meer techniek rond, maar aan al die techniek heb je weinig zonder stroom. Opladen is dan ook het nieuwe zwart. De XPD05 maakt precies dat gemakkelijk en aantrekkelijk.

In de Power Hub kun je tot vier devices tegelijkertijd opladen. Extra leuk aan dit hebbedingetje is dat je zelf invloed heb op hoe het eruit ziet. Er worden bij de hub namelijk siliconen covers geleverd in zwart en rood waarmee je de look kunt veranderen.

XPD05-PowerPockPixl-002_1409054079

De XPD05 Pixl Power Hub is verkrijgbaar v.a. € 39,99. Check hier voor verkoopadressen.

Doen: Magische klokken

Wie nog nooit naar het museum Speelklok is geweest, mist iets in haar leven. Op een gemiddelde dag is dit museum sowieso al een bezoekje waard. Je vindt hier fantastische klokken, indrukwekkende speeldozen, orgels die trucjes kunnen. Dat klinkt misschien nog niet zo spannend, maar dat is het wel. Het werk dat mensen ooit in de machientjes stopten – die ze met de hand maakten – is indrukwekkend. En het resultaat is fascinerend.

Tot maart kun je in museum Speelklok een bijzondere voorstelling zien: Moving Magic. Hiervoor ging het museum een samenwerking aan met Hans Klok. Je weet wel: de illusionist met de wapperende haren. De voorstelling Moving magic biedt muziekautomaten uit de 19e eeuw, afkomstig uit Parijs hebben allemaal het thema magie en variété.

Hoewel de apparaten inmiddels hoog bejaard zijn, doen ze het nog steeds. Maar omdat ze ook kwestbaar zijn, zijn ze niet elke dag werkend te zien. Op zaterdagen, zondagen en woensdagen om 13:15 kun je ze echter wel live bewonderen. En ga je met de kids, dan is er zelfs een puzzel voor hen die een klein presentje oplevert als ze alle opdrachten goed invullen.

Meer informatie vind je hier

Geven: Wat is het goede doel voor jou?

Je kunt natuurlijk voor kerst iemand iets geven die het meer nodig heeft dan jij. Ja, waarom eigenlijk niet? Hoewel Goede Doelen niet meer zo hip zijn als ooit en het woord strijkstok er erg vaak direct bij genoemd wordt (meestal door iemand die daarop verklaart om dié reden niks te geven), is een beetje strijkstok nog altijd beter dan helemaal niks voor het doel in kwestie. Er zijn eindeloos veel goede doelen waar je uit kunt kiezen. Misschien ken je er zelf wel eentje en is kerst een mooie aanleiding om te schenken. Wil je wel, maar heb je geen idee waar jouw donatie het beste bij past? Dan kun je de Goede Doelen-test doen. Gebaseerd op een test krijg je advies over welk doel bij jou past.

Ga naar de Goede Doelen-test

Winnen én hebben: Alcatel One Touch Pop D5

f192273fdc1f82ca993ac1caa7b9a8e2-153x300Deze kleurrijke telefoon van Alcatel ziet er niet alleen goed uit, maar beschikt ook over prima hardware en dat voor een redelijke prijs (v.a., € 85 euro). Een leuk cadeau voor jezelf…óf voor een ander. Met dat laatste mogen we je van Alcatel een handje helpen: vertel ons wie deze telefoon verdient en waarom en wie weet wint diegene door jou een mooie nieuwe mobiel. Wil je een andere Alcatel telefoon? Kijk dan even hier: op een aantal modellen krijg je namelijk een deel van het aankoopbedrag terug.

Om te winnen kun je via de box hieronder aan de wedstrijd meedoen.

 

Hoe werkt het?

Simpel! Bezoek eerst de Facebook-pagina van Alcatel en vul daarna het formulier in en vertel ons wie volgens jou moet winnen. Vergeet dat laatste niet te doen, want anders kun je niet winnen!

 

a Rafflecopter giveaway

2 reacties

  1. Anita H.

    Ik zeg niet dat ik 'm "moet" winnen. Wel dat ik dat graag wil, ten behoeve van mijzelf. Ik heb een smartphone en die doet het op dit moment ook nog. Maar met het oog op de toekomst: als deze het begeeft kan ik een nieuwe waarschijnlijk niet betalen. Ik ben langdurig werkloos en afhankelijk van uitkering namelijk. Maar ik moet er niet aan denken dat ik mobiel niet meer bereikbaar zou zijn. Onderhand bijna een eerste levensbehoefte.

    Beantwoorden
  2. mirella van emmerloot

    Ik vind dat mijn zoon hem moet winnen omdat zijn smartphone kapot is gevallen en hij nu weer een ouderwets mobieltje heeft

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.