De Sint has left the building. De pepernoten en taaitaai worden weer de deur uitgebonjourd en maken hiermee plaats voor kerstkransen en gingerbread koekjes. Toch lijkt die bijzondere sfeer nog erg ver te zoeken.

Geen nood en absoluut niet getreurd. Met deze 5 knallers weet je zeker dat je binnen no time naar de Kerstman begint te verlangen!

5. Driving home for Christmas – Chris Rea

Je zit in je auto en bent op weg naar huis. Dikke kans dat je in de file staat, maar dat laten we nu voor het gemak even achterwege. Je weet dat je geliefde thuis heerlijk voor je staat te koken en met smart op je wacht. Welk lied past daar nou beter bij dan Driving home for Christmas? Zelfs nu, schrijvend aan de keukentafel, krijg ik direct dat heerlijke, nostalgische gevoel. Chris Rea is een perfect begin van mijn lijst.

4. Being alone at Christmas – Miss Montreal

Stel nou dat je net naar Chris hebt geluisterd, en je (potverdorie!) bij jezelf denkt dat er helemaal niemand op je staat te wachten. Geen enkel probleem. Miss Montreal zingt met veel plezier dat alleen zijn met Kerst helemaal geen dingetje meer is. Pak er een lekker drankje bij, eet wat je zelf erg lekker vindt en wie weet dat de prins(es) op het witte paard volgend jaar wel onder de kerstboom ligt.

3. Why wouldn’t it be Christmas everyday – Bianca Ryan

Eerlijk is eerlijk, de eerste keer was het even wennen. Ik wist niet of het een jongens- of meisjesstem was, ik vond het schreeuwerig en doordat het zo hoog is, zingt het niet echt lekker mee. Maar jeetje, wat is het aanstekelijk! Zodra ik dat liedje hoor, beginnen de zuurstokken rond mijn hoofd te dansen en krijg ik zin in een warme chocomel met slagroom. Al moet ik toegeven dat ik voor dat laatste niet veel aanleiding nodig heb…

2. Last Christmas – Wham

Last Christmas is van lang geleden, toen George Michael nog een blonde god was en alle vrouwen dachten een kans bij hem te maken. Ik weet zeker dat iedereen dit nummer moeiteloos mee blèrt. Het is zo’n liedje dat je karaookt op een kerstborrel en waar je nog jaren en jaren (en jaren) mee geconfronteerd wordt. Toch blijft het een regelrechte hit en een terechte nummer 2!

1. All I want for Christmas is you – Mariah Carey

Ook in dit geval moet ik echt de waarheid spreken. Als Mariah het nummer nu had uitgebracht, had het vast niet zo mooi geklonken. De 2014 versie bij de Rockefeller kerstboom was best treurig. Toch zie ik mezelf nog staan op het kerstfeest van de havo. Dit nummer werd maar zestig keer per avond gedraaid, en elke keer bij DE ZIN moest ik toch weer zwijmelend naar mijn stiekeme crush kijken. Man, wat houd ik hiervan!

Hits die het net niet hebben gehaald

Eigenlijk kan je een Kersthits Top 1000 maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de knaller van Band Aid (2014) of de mega hit van Queen? Christmas Time van Bryan Adams mag absoluut niet worden vergeten en ook Happy Christmas van John Lennon kan tot het nationale Kerst erfgoed worden gerekend.

Persoonlijk vind ik 8 Days of Christmas van Destiny’s Child erg leuk. Het is zo’n vrolijk nummer wat heerlijk in je hoofd blijft hangen. De perfecte tegenhanger daarvoor is weer (het ietwat slome) White Christmas van Bing Crosby.

Uiteraard mag ik ook de hits van eigen bodem niet vergeten. Marco B. rockt alweer een paar jaar de Kerst met het nummer Kerstmis. Onze Volendamse knapperds Nick en Simon hebben dit jaar zelfs een complete kerst CD uitgebracht! En ook Flappie van Youp van ‘t Hek blijft een Hollandse Hoogtepuntje.

Wat is jouw ultieme kersthit?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.