Ik ben er zo een. Een eeuwige vrijgezel die zich nooit laat binden door een man, weigert afhankelijk te zijn en heel hard roept dat alleen leven ook leuk is. Behalve met Kerst. Dan niet. Of toch wel?

Ik erger mij dan ook mateloos aan stelletjes die volledig aan elkaar geplakt zitten. Met lijm, duct tape en elastiekjes. Van die stelletjes die constant aan elkaar moeten zitten, ook al kijkt de hele wereld toe. Stelletjes die kwijlend boven de kerstkalkoen hangen, en niet alleen door de kalkoen. Ik ben dan ook fervent lid van team single-én-gelukkig. De vrijheid vind ik heerlijk en als ik alle relatiecrises bij elkaar optel, prijs ik mezelf toch regelmatig heel gelukkig. Geen drama in mijn leven. Behalve met kerst. Met kerst ben ik juist heel erg zielig.

Wat als…

En met die woorden gaat het fout. Volledig de mist in. Want wat nu als die ‘wat als’ wél heel fijn blijkt te zijn? Eenzame kerst deel vier miljoen? Er is maar één periode waarin ik mezelf wel heel zielig en eenzaam vind; tijdens de feestdagen. Als heel de wereld gezellig bij (schoon-)familie op de bank zit en ik heel alleen in de meest afzichtelijke pyjama de zoveelste herhaling van Home Alone kijk. Letterlijk, ook nog eens. En dan is er nog de sociale druk. Bij elke sociale gelegenheid komt dé vraag minstens zes keer; “heb je nu nog steeds geen vriend?” Dus er moest een man komen. Geen eenzame kerst voor mij! En waar vind je meer vrijgezelle mannen dan online? Nergens!

Hoe kansloos, een datingsite!

Op dus naar een datingsite. Ik ben van mening dat we het tijdperk “hoe kansloos, een datingsite?” of “datingsites zijn voor sociaal gestoorden” wel voorbij zijn. Helaas kom ik mijn knappe mannen echt niet in de supermarkt tegen. Een halfuur en een complete doorlichting later was mijn profiel klaar. De speurtocht was begonnen! Al snel ontdekte ik een patroon. Een datingsite is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Nee, wij als datingsiters hebben namelijk een vrij standaard, maar toch vreselijk uniek profiel. Vink jij er ook vier of meer af en ben je toevallig ook nog vrijgezel? Aanmaken dat profiel! De criteria:

 1. Je bent dol op reizen
 2. Je hebt een motor, of in ieder geval een motorrijbewijs
 3. Hardlopend ga jij door het leven. Of wielrennend
 4. Je hebt een slecht excuus verzonnen waarom je op een datingsite zit. “Ik zoek een relatie” valt daar absoluut niet onder.
 5. Je vrije tijd besteed je het liefst met vrienden in de kroeg, maar een avondje bankhangen met lekker eten en een goed glas slechte wijn vind je ook heerlijk. Net zoals de rest van de wereld.
 6. Je liegt over je gewicht. Of je leeftijd. Of je lengte. Of je opleiding. Of eigenlijk maak je alles net iets beter dan het daadwerkelijk is.

Gelukkig pas ik zelf ook bijna perfect in dit plaatje. Dit moest wel goed komen! Natuurlijk kwam ik pas een paar dagen later op het geniale plan om eens op mijn profiel te kijken, wie weet had ik wel een bericht. En berichten waren er. Ruim honderd. Sorry, man van mijn leven, maar hier heb ik geen tijd voor. Dus ik besloot, ondanks mijn gegroeide ego, rigoureus mijn profiel te verwijderen en het ergens anders opnieuw te proberen waar het minder laagdrempelig is een reactie achter te laten.

Hoera, een match!

Een paar dagen later had ik een match. Een leuke, niet nader te benoemen man uit een niet nader te benoemen stad met een niet nader te benoemen beroep had me een berichtje gestuurd. Wauw. Hij doet inderdaad aan motorrijden. En hardlopen. Drinkt inderdaad goedkope wijn bij zijn films en had inderdaad een slecht excuus waarom deze prins in datingsiteland aanwezig was. We hebben een match! Totdat ik zijn bericht las.

“Kom je hier vaker?”

Dat stond er dus. Echt. Serieus. Nu begrijp ik best dat het niet heel eenvoudig is steeds weer iets origineels te verzinnen, maar kom op. In de kroeg kan deze vraag al niet, laat staan op een datingsite. Helaas werd het er niet beter op. Het ene cliché was nog niet gepasseerd of het andere volgde al. Complete levensverhalen passeerden de revue, vaak gecombineerd met het nodige exendrama waar geen enkele vrouw op zit te wachten. Net als complete liefdesverklaringen, waarbij ik mij altijd afvraag hoe je er op komt zo’n reactie te sturen. Wie weet ben ik in het wild wel heel erg lelijk en ontzettend ongezellig, weet hij veel.

Van erg naar erger

En hij was niet de enige. “Wat heb jij mooie blauwe ogen” was goed bedoeld, ware het niet dat ze al 26 jaar groen zijn. Ook de term droomvrouw kwam voorbij, met als toppunt de vraag of ik zijn kipje tijdens kerst wou zijn. Gingen we samen lekker de slingers ophangen…

Tweede kerstdag? Ik voorspel de bank, mijn meest lelijke pyjama en Home Alone. Gezellig.

2 reacties

 1. Esther

  Haha, herkenbaar. Dat deel over de datingsite dan. Ik val echt in slaap bij de meeste gesprekken, ook al stel ik rare vragen. De antwoorden…pffff. Dat deel van zielig zijn met Kerst herken ik minder. Meestal bezoek ik vrienden in Barcelona met Kerst. Dit jaar had ik echter de aanbiedingenweek van Transavia gemist en moest ik een kapitaal neerleggen voor een ticket. Dus pak ik het dit jaar anders aan: goedkoopste ticket naar Zuid-Europa gezocht. En dat was naar Marseille. Vanavond vlieg ik er heen en ik kom tweede kerstdag weer terug. Wel alleen, niet zielig. Want ik zit in de (frisse) zon :).

  Beantwoorden
  • SuzanneD

   Vorig jaar zat ik met kerst in Thailand, met oud en nieuw op Langkawi in Maleisië, helaas moet ik het dit jaar doen met een regenachtig Nederland 😛 Veel plezier in Marseille Esther! En fijne feestdagen natuurlijk! 🙂

   Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.