Voor je het weet, is het heerlijk avondje alweer voorbij. Na weken van geheimzinnigheid, inpak- en suprisestress en oh ja… last-minute dichten, val je in een gat. Een diep gat. Zucht.

Cadeautjes uitproberen.

De day-after gaat nog wel. Dan bekijk je de cadeautjes nog een keer. En nog een keer. Je zet ze op een rijtje. Of gooit er een theedoek overheen, om dan vervolgens op de tast te voelen welk cadeautje welke is. Niet dat ik dat in het echt gedaan heb, maar zou best kunnen. ‘Gaat op zoek naar een super grote theedoek, want veel cadeautjes’

Cadeautjes mee naar school?

Ineens is het weer maandag. De eerste schooldag van de week. “Nee, je cadeautjes mogen niet mee naar school. Waarom niet? Heb je wel eens 28 kinderen voor je gezien die de hele dag worden afgeleid door een-cadeautje-waar-je-alleen-maar-naar-mag-kijken-en-niet-aankomen terwijl ze eigenlijk moeilijke sommen moeten maken? Niet? De juf ook niet en die wil dat graag zo houden. Dat weet ik zeker. Als je vandaag nu eens heel snel leert, ben je ook weer eerder thuis. Kun je weer snel met je cadeautjes spelen.” Kind schudt meewarig zijn hoofd. Heb ik iets verkeerds gezegd?

Als de kat van huis is…

Eindelijk. Het huis is leeg. Op jou en eventuele huisdieren na. Rust…en mogelijkheden! Nu kun je eindelijk ongegeneerd met de cadeautjes van je kind/de kinderen spelen. Je bent natuurlijk heel erg blij met dat boek of die nieuwe muts. Maar eigenlijk zijn die een beetje suf. Zoonlief…die heeft een paar vet-coole cadeautjes gekregen. Zo’n zweefding. Eens kijken: een Air Hogs welteverstaan.

Alles uitproberen

Aanzetten maar en…Go! Oeps. Dat is het plafond. Nu stopt ie er ook nog eens mee. Oh wacht. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je kamer minimaal 3 meter hoog zijn. Sterker nog: je hebt een vrije ruimte nodig van 4x4x3 meter. Wie heeft er nu een kamer met een plafondhoogte van 3 meter? Ja jullie, aan de Amsterdamse grachtengordel, in een eeuwenoud pand. Wij niet, zo te zien.

Volgend cadeautje dan maar. De Rubiks Cube Void. Zo’n kubus met gekleurde vlakken en een gat erin. Ja, je leest het goed. Met een gat erin. Oké. Wat nu? Die ‘gewone’ Rubiks Cube kan ik nog niet eens oplossen. Zou deze met een gat in het midden dan wel lukken? Ik draai een keer en nog een keer en nog een keer en…Zo, weer terug op de thuisbasis. Pieeuw. Dat valt nog niet mee.

Heel veilig

Wacht. Die cd. Dat lijkt mij wel veilig. Heel veilig. En nog gezellig ook. Volume op 20 en gelijk het huis een beetje aan kant maken.
Over een uurtje komt iedereen thuis. Cadeautjes weer op z’n plek. Ik kruip op de bank met mijn boek. Weet je wat, ik zet mijn nieuwe muts ook op. Lekker warm. Mij hoor je niet meer.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.