It’s the most wonderful time of the year; Kerstmis! Sommige mensen tuigen het liefst al in oktober de kerstboom op. Maar kun jij niet wachten tot het januari is? Lees dan mijn tips. 

Vroeger vond ik Kerst geweldig. In mijn mooiste kleren aan tafel aanschuiven en eten met familie. De kerstboom optuigen in een zo bont mogelijke creatie. Ik baal er nog steeds van dat ik er geen gekleurde lampjes in mocht. Maar inmiddels is mijn liefde voor Kerst wel wat verminderd. Volgens de media moeten we vooral allemaal heel blij en gelukkig zijn aan de mooist gedekte tafels. Een hoop gedoe, geregel en nooit met het resultaat dat je wilt. Pak het daarom dit jaar eens anders aan met deze tips.

1. Maak een super suffe kerstkaart

Trek je meest foute kerstoutfit aan en maak een paar originele foto’s. Heb je geen zelfgebreide trui van oma met een rendier er op? Er zijn vast winkels waar je ze kunt vinden. Gewoon even passen en een selfie maken. Met een leuke tekst op de kaart zorg je in ieder geval dat de ontvanger een vrolijke Kerst heeft. Een beetje zelfspot mag wel, toch?

2. Organiseer een niet-Kerst diner

Jij bent vast niet de enige die geen zin heeft in een urenlang vijfgangendiner. Nodig daarom je vrienden uit voor een niet-Kerst diner met pizza en bier. Natuurlijk dragen jullie lekker een joggingbroek en eet je gewoon op de bank. Want zo hoort dat met pizza en bier.

3. Installeer je met films voor de tv

Met Kerst kun je de televisie niet aanzetten of je wordt bedolven onder alle uitgekauwde kerstfilms die je al tig keer hebt gezien. Home alone, echt, die kennen we nu wel. Verzamel daarom een paar fijne nieuwe films en vergeet de Kerst. Dit kan trouwens ook met leuke series. Lekker verslavend, voor je het weet is het 27 december. Heb je stiekem toch een zwak voor kerstfilms? Hier een aantal kijktips. Maar niet verder vertellen, hè!

4. Ga toch werken

Heb je geen plannen voor de Kerst? Bied dan aan om te werken. Je collega’s die wel Kerst willen vieren zullen erg blij met je zijn. Op het werk kun je er met je collega’s alsnog een gezellige dag van maken. Werk je op kantoor? Dan is het misschien juist wel rustiger tijdens deze vakantieperiode, veel anderen zijn immers vrij. Bijkomend voordeel is dat jij je vakantiedagen op een ander moment kunt gebruiken. Als al jouw collega’s wél werken.

5. Versier jouw huis… lekker niet!

Al dat gedoe om je huis in kerstsferen te brengen. Een veel te dure kerstboom kopen die al na drie dagen uitvalt. De kerstspullen weer ergens vandaan toveren. Het is veel makkelijker om het gewoon niet te versieren. Met een paar kaarsjes kun je het ook al knus en gezellig maken. Op 1 januari heb je dan geen last van een kater van alle kerstspullen die je moet opruimen, alleen van de champagne misschien. En het fijnste van alles, je vindt niet tot in juli dennennaalden terug in huis.

Geef je er aan over

Met deze tips kun je in ieder geval proberen om de kerstdagen door te komen. Maar heb je écht een gruwelijke hekel aan Kerst? Dan moet je misschien toch maar die vakantie (naar dat onbewoonde eiland) boeken. Ach, als je je aan het hele kerstcircus overgeeft, valt het waarschijnlijk best mee.

Dus, hoe ga jij de kerstdagen invullen?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.