Vandaag ga ik sporten, of toch niet? Regelmatig verzeil ik in een discussie met mezelf waarbij ik steeds redenen verzin om een keer over te slaan. Want zo erg is dat toch niet? Of wel? 

Het is nog donker als ik wakker schrik van het geluid van de wekker. Normaal zou ik me nog een keer omdraaien, even lekker snoozen. Maar vandaag niet. Vandaag ga ik sporten! Althans, dat had ik mezelf gisteravond voorgenomen. Op deze koude ochtend denk ik daar toch ineens heel anders over, zelfs de vogels zijn nog niet wakker. Met moeite hijs ik mezelf uit bed en loop naar de badkamer. Terwijl ik naar mijn slaperige reflectie kijk in de spiegel bedenk ik allerlei redenen waarom ik echt niet kan gaan sporten.

Als ik naar de stad fiets heb ik ook mijn beweging gehad

Op zaterdag kun je beter ‘s ochtends naar de stad gaan, want anders sta je zo lang in de rij voor de pashokjes. Toevallig gaan de sportschool en de winkels ongeveer tegelijkertijd open. Maar ach, als ik nou op de fiets ga dan heb ik ook al mijn beweging gehad. In de stad loop ik immers ook nog flinke afstanden, slenterend van de ene winkel naar de andere.

Mijn sportschoenen zijn eigenlijk aan vervanging toe

Ik heb ze al een paar jaar en ze hebben me door vele sportuurtjes heen gesleept, maar de laatste tijd heb ik toch het idee dat we uit elkaar gegroeid zijn. Opeens krijg ik last van mijn enkels, tenen en knieën en om eerlijk te zijn ben ik ook op ze uitgekeken. Tot ik nieuwe heb uitgezocht kan ik er maar beter zo min mogelijk op lopen…

Ik heb ook wel eens een relaxdag verdiend

Na een volle week werken en allerei leuke uitjes met familie en vrienden is het heerlijk om even lekker een dagje niks te hoeven. Lekker uitslapen, op je gemak op de fiets stappen om boodschappen te doen, gezellig lunchen  in de stad met een vriendinnetje. Je hebt gewoon echt je weekend nodig om bij te tanken en je voor te bereiden op een nieuwe week!

Ik bestudeer mijn wallen en poets mijn tanden. Daarna gooi ik een koude plens water over mijn gezicht en trek mijn sportkleding aan. De schoenen waar ik toch geen afstand van kan doen prijken aan mijn voeten. Omdat je op een lege maag niet kunt sporten maak ik wat havermout met peer en kaneel. Voordat ik de deur uitloop probeer ik heel hard allerlei redenen te bedenken om wél te gaan sporten.

Van sporten krijg ik meer energie

Het is algemeen bekend dat je door sporten endorfine aanmaakt waardoor je je fitter en energieker voelt. Na een drukke week kan ik dat heel goed gebruiken! En al ga ik maar een half uurtje, dan ben ik in ieder geval wel geweest. Ik heb ergens gelezen dat je beter kort maar krachtig kunt sporten dan langdurig en dat is een regel die mij als muziek in de oren klinkt.

Ik heb meer kracht in mijn armen en benen

Hoe irritant is het als je wilt gaan koken en je de pot met groenten niet open krijgt?! Gelukkig hebben ze een jar key uitgevonden of kun je je vriend/man vragen dit te doen. Maar nog fijner is het als je de deksel er zo afdraait. Zonder moeite, piece of cake. Je tilt met gemak een zware zak kattenbakkorrels, fietst drie keer zo snel de heuvel op en ziet er ook nog eens gespierder uit.

Bovenaan de trap sta ik niet meer naar adem te happen

Ik probeer zo vaak mogelijk de trap te nemen, maar wanneer ik lichtvoetig naar boven loop is de verleiding om de lift te pakken toch een stuk kleiner. En bovendien is het niet echt woest aantrekkelijk als je bovenaan de trap niet meer uit je woorden komt omdat je druk naar adem aan het happen bent.

Na een klein uurtje sporten loop ik de sportschool uit, wat zal ik nu eens gaan doen? Ik barst van de energie en heb nog de hele dag te gaan! De zon is inmiddels gaan schijnen en op mijn wangen staat een gezonde, rode blos. Maar morgen ga ik echt he-le-maal niks doen, want na zo’n intensieve ochtend moet ik nodig even bijkomen.

 

Bron foto: Thinkstock

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.