Mijn ochtendritueel duurt slechts 30 minuten. Met alles erop en eraan. Zeven uur opstaan, half acht de deur uit. Wil je dat ook? Lees dan verder …

Veel te doen ‘s ochtends

Tot een jaar geleden was ik elke ochtend anderhalf uur bezig. Wekker, opstaan, weer gaan liggen, toch maar opstaan, kleren bij elkaar zoeken, douchen (zonder haren te wassen, want dat is bij mij nogal een ding), aankleden, ontbijt maken, thee zetten, ontbijt eten, koud water bij de thee doen omdat hij te heet is, schrikken van de klok, snel tanden poetsen, make-up, make-up, make-up, make-up, tas inpakken, hop, de deur uit en doorfietsen.

Make-up

Zoals je misschien in mijn beknopte overzicht kunt zien, doe ik veel verschillende dingen voor ik de deur uit ga. Maar heel verschillend van het ochtendritueel van de gemiddelde Nederlandse vrouw zal het niet zijn. Wat me ongeveer een kwartier opleverde was make-up. Niet alleen neemt het ‘s ochtends veel tijd in beslag, het eraf halen ‘s avonds wil je ook wel eens vergeten, waardoor je ‘s ochtends met op elkaar gelijmde ogen wakker wordt. Ik besloot het daarom maar gewoon niet meer te doen. Toegegeven, het is even wennen. Mijn tip is om eerst in het weekend, of op dagen dat je niet echt naar buiten gaat, make-uploos door het leven te gaan. Je went vanzelf aan je blote-konten-gezicht, dat andere mensen waarschijnlijk helemaal niet opvalt. Het is echt een verademing en het scheelt je zoveel tijd (en geld, geld!).

Douchen

Nee, douchen moet je wel echt gewoon doen hoor. Maar ik doe het voortaan ‘s avonds. Niets zo fijn als schoon je bed in, hmm. Tenzij je die ochtenddouche echt nodig hebt om wakker te worden, dan moet je die bezuiniging ergens anders vandaan halen.

Ontbijt

Nee, dat moet je ook niet overslaan. Maar hoe handig is het als je de avond van tevoren alvast de waterkoker vult voor de thee of het koffiezetapparaat voor de koffie. Of maak je superfoodgranola alvast voor weken klaar, zodat je hem alleen nog maar door de yoghurt hoeft te roeren. Of koop geschaafde kaas, of haal je boterhammen de avond van tevoren uit de vriezer.

Een verstandige meid…

… is op haar ochtendritueel voorbereid. Leg je kleren de avond van tevoren klaar en pak ook je tas vast in. Je zult zien dat je ochtendritueel drastisch korter wordt. Geniet van je extra uurtje slaap!

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.