Als er iets stuk gaat komt dat nooit, maar dan ook echt nooit, op een goed moment. Mijn hele leven staat op dat ding. Hoe overleef ik een maand zonder m’n laptop?

Het is eigenlijk een normale ochtend. Zoals iedere werkdag begin ik met een bakje cornflakes met schijfjes banaan en een kop groene thee om vervolgens net iets te lang voor de kledingkast te staan. Wat zal ik eens aantrekken vandaag? Mijn gedachten zijn verzonken in alle mogelijke werkoutfits tót de ‘big bang’.

Dat gaat geld kosten

Ik hoor een oorverdovende knal en ben gelijk weer terug op aarde. Wat the f*ck was dat? Kwam het van buiten? Nee, volgens mij uit de woonkamer. Wetende dat daar mijn twee kittens rondhuppelen, denk ik aan een omgevallen krabpaal of tas. Zodra ik mijn slaapkamer uitkom, zie ik James onder de bank schieten en Mason langs mij de gang op. Shit, als ze keihard wegrennen is het erg… Heel erg. Ik storm de woonkamer in en zie mijn laptop op de grond liggen. Zo op het eerste gezicht lijkt er niks aan de hand. Ik slaak een zucht van opluchting. Misschien moet ik hem voor de zekerheid toch even aanzetten. NEEEEEEEEEEEEE het scherm is kapot. Zucht, dat gaat geld kosten.

Hartkloppingen

Daar zit ik dan, 250 euro lichter en zonder laptop. Dat wordt geen series kijken, thuiswerken, muziek luisteren of de administratie doen. Eigenlijk staat mijn hele leven op dat ding. Mijn dag is vergald. Wat zeg ik, mijn hele week! Wanneer moet ik nu The Librarians terugkijken? En wat als het langer dan een week duurt voordat m’n laptop gerepareerd is? Ik krijg spontaan hartkloppingen. Maar goed, de man van de computerwinkel heeft mij gezegd dat ik binnen no time weer online ben, dus ga ik maar op die belofte af.

De voordelen

Toch heeft het niet 24/7 online zijn ook voordelen. Als iemand me vraagt of ik een foto wil bewerken, kan ik zonder schaamte antwoorden: “Nee helaas, dat programma staat op m’n laptop.” En ‘s avonds nog even wat voor het werk doen? Dat zit er ook niet in. In plaats daarvan bel ik gezellig met mijn beste vriend, speel ik met de katjes, doe ik achterstallige huishoudelijke klusjes, kook ik uitgebreid en plan ik leuke, sociale afspraken. Eigenlijk is zo’n online pauze best fijn als je vaak al je hele werkdag achter de computer zit.

De telefoon gaat. Het is de computerman! Zou ‘t? Ja, hij is gemaakt! Het scherm is vervangen en alles werkt weer perfect. Eenmaal thuisgekomen laat ik de laptop nog even voor wat hij is. Na een maand van elkaar gescheiden te zijn geweest, moeten we eerst weer aan elkaar wennen. Het was in ieder geval een wijze les: voortaan back-up ik regelmatig m’n bestanden. Echt!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.