Lijkt jouw kapsel deze winter ook meer op een coupe ragebol dan op de prachtige lokken van Doutzen Kroes of Beyonce? Met deze 5 tips overleeft zelfs jouw kapsel pluisvrij de kou!

Mijn haar zit al heel haar leven in een identiteitscrisis. Het weet niet of het wil krullen of juist steil wil blijven. Daarom pluist het maar gewoon. Het is ook nog eens heel veel haar, dus soms lijkt het alsof ik met mijn vingers in het stopcontact gezeten heb.

Geen prinses maar wel pluisvrij haar

Net zoals elk meisje droom ik van een paar dingen. Helaas is de kans klein dat ik nog prinses ga worden, dus daarom zet ik al mijn geld op het krijgen van pluisvrij haar. Ik durf inmiddels met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te stellen dat ik alles heb geprobeerd. Van föhnen met een handdoek op je hoofd (geen succes, duurt uren en het pluist nog steeds) tot aan kokosolie (top, topper, topst!) Ik heb de 5 beste tips voor je op een rijtje gezet.

1. Een masker van kokosolie

Ik begin meteen met de beste tip ever. Men neme een schep kokosolie (spotgoedkoop te verkrijgen bij de Kruidvat), smelt dat in de magnetron en smeert het in je haar. Even een ruim uur in laten trekken en het erna weer uitwassen met je eigen shampoo. Bij mij werkt het als een tiet! Mijn haar is een stuk zachter geworden en het pluist veel minder. Ik beweer niet dat het helemaal smooth is, maar het is een 100% verbetering. Ik gebruik de ene week een masker van kokosolie en de andere week een gewoon masker van bijvoorbeeld Andrélon of Aussie.

Even een kleine tip slash waarschuwing. Ik heb vrij dik haar dat niet snel vet wordt. Als je iets dunner haar hebt, is de inwerktijd wat korter. Bij een vette hoofdhuid raad ik het sowieso niet aan.

2. Kam het niet als het nat is

Persoonlijk zag ik door alle kam-tips het bos niet meer. De ene keer moest je het juist wel nat kammen en de andere keer was dat de grootste haar-crime die je kon begaan. Inmiddels heb ik het antwoord gevonden! Als je haar nat is, is het een stuk poreuzer en breekbaarder dan wanneer het droog is. Daarom wordt aangeraden het dan juist niet te kammen. Wil je het toch kammen? Gebruik dan een kam met veel ruimte tussen de tanden.

Tip! Haal nooit, ik herhaal: nooit, een kam door je (opgedroogde) krullen. Een haal en je weet zeker dat je de rest van de dag met een bos pluisjes rondloopt.

3. Serum of olie is je beste vriend

Met pluizig haar is het altijd hetzelfde liedje: op het moment dat het bijna droog is, zit het geweldig en kan je zo de rode loper op. Je knippert vervolgens twee keer met je ogen en whoop, al het vocht is uit je haar verdwenen. Je lijkt nu meer op een handige tool van de schoorsteenveger dan op een model van John Frieda.

Het antwoord op dit probleem is het gebruik van een serum of olie. Veel serums zorgen ervoor dat je haar een natuurlijke glans krijgt, het glad blijft en dat je haarschubben sluiten. Vooral dat laatste is de oplossing voor gezond, pluisvrij haar. Ik gebruik afwisselend Oil Reflections van Wella Professional (totaal niet spotgoedkoop, schrok me dood van het bedrag) en Keratine Repair Serom-Oil van Andrelon (iets beter te behappen qua prijs).

4. Ban de stijltang en de föhn

Het nadeel van clichés is dat ze vaak waar zijn. Dat geldt ook voor de gevolgen wanneer je regelmatig een stijltang of föhn gebruikt. Sommige dames kunnen zo’n ding 100 keer door hun haar halen en hebben nergens last van, jij hoeft maar naar een föhn te kijken en je haar springt al alle kanten op.

Je haar blootstellen aan (enorm) hoge temperaturen zorgt ervoor dat het vocht compleet uit je haar verdwijnt. Het gevolg? Heel veel pluis. In de winter (en vooral wanneer het echt vriest) kun je beter geen gebruik maken van dergelijke apparaten. Mocht je er echt niet onderuit kunnen (of willen), gebruik dan een product dat je haar beschermt tegen de warmte, zoals bijvoorbeeld Heat Defeat van John Frieda.

5. Vermijd haarproducten met siliconen

Bijna alle haarproducten die je gewoon bij de drogist kunt kopen, bevatten siliconen. Deze niet-natuurlijke toevoeging zorgt ervoor dat je haar even perfect zit, maar daarna droogt het je haar alleen maar uit. Je kunt dus het beste dergelijke haarproducten vermijden.

Er zit wel één hele grote maar aan. Dit betekent dat je voortaan al je spullen bij de kapper of bij natuurwinkels moet kopen. En dat is duur, heel duur. Probeer daarom eerst alle andere tips uit voordat je je aan deze waagt!

Hoe zorg jij ervoor dat je haar pluisvrij blijft?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.