Wekelijks leggen we je een vraag of kwestie voor. We zijn namelijk eindeloos gefascineerd door jouw mening! 

Deze week:

Vertel ons wat jij vindt en motiveer jouw stem in de reacties.

2 reacties

  1. Sanne

    Hoe kun je géén feminist zijn? ‘Feminist’ klinkt zo agressief, maar een feminist is niet per sé een activist of iets dergelijks. Als je tégen gelijke rechten bent, dan ben je inderdaad geen feminist.

    Beantwoorden
  2. Martine

    Als we het afzetten tegen 100 jaar geleden, is de boel natuurlijk enorm verbeterd. Maar, zijn we er al? Welnee. Vooropgesteld, we zijn gelijkwaardig, niet gelijkaardig. Mannen zijn anders dan vrouwen en andersom. Is feit. Is ook niet erg. Het is wel erg als er een oordeel aan wordt gehangen, bijvoorbeeld in salariëring. Of toch als het gaat om kinderen + werken. Of hoe er tegen vrouwen wordt aangekeken, het is een cliché, maar een sterke man is een sterke man, een sterke vrouw een bitch, kreng, kenau etc. Dus, zolang er nog allerlei oordelen en gevolgen zijn, zijn we er nog niet. Ook niet erg, geeft mij weer de kans om ‘krengerige’ stukjes te schrijven :), Ich bin eine Feminist.

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.