Als ik zo naar buiten kijk, lijkt het voorjaar al te zijn aangebroken. De eerste krokussen steken hun kop alweer op en het zonnetje schijnt weer alsof ze nooit is weggeweest. Bij het komende voorjaar hoort natuurlijk ook een voorjaarsschoonmaak. Houd jij wel eens een innerlijke voorjaarsschoonmaak?

Een innerlijke voorjaarsschoonmaak klinkt misschien wat gek, maar het werkt net zo goed als het schoonmaken van je gehele huis! Een schoon/opgeruimd huis betekent vaak rust in je hoofd. Maar stress en to-do lijstjes blijven vaak wel aanwezig. Hoe ruim je je hoofd op? Geen idee? Ik ga het je uitleggen.

Neem tijd voor jezelf

Voordat de terrassen weer volstromen kun je nog net even je eigen balans terugvinden. Als je net even wat meer tijd voor jezelf neemt, heb je de mogelijkheid om de administratie te doen, rekeningen te betalen die zijn ‘vergeten’, eindelijk eens naar de stort te gaan om je boventallige zooi weg te brengen en ga zo maar door. Dat zijn allemaal van die dingetjes die door je hoofd blijven malen op de momenten dat je net even wilde relaxen. Als je daar een hele dag voor inplant, is het na die dag allemaal uit je hoofd.

Gezondheid

In de winter zitten we allemaal graag op de bank met warme chocolademelk (met slagroom) en een lekkere gevulde koek. ‘s Avonds komen dan de chips en de kaasjes en worstjes op tafel omdat dat “zo gezellig is” bij een glas goede wijn. Die tijd moet nu ook weer afgelopen zijn. Zo net voor het vervroegde voorjaar is het ook weer tijd om weer wat gezonder te eten. Tenminste, bij mij schiet dat er in de koude dagen nogal bij in. Een gezonde smoothie is natuurlijk veel lekkerder als de temperatuur wat hoger ligt. Nu, net van te voren, is het een goed moment om dat ritme weer aan te leren. Een maag gevuld met gezond voedsel geeft je hoofd namelijk veel meer rust dan een maag gevuld met snoep en koek.

Plan vooruit

Vooruit plannen werkt ook heel goed. Besluit nu al wat je eind april gedaan wilt hebben en plan dat goed in. Zo weet je waar je aan toe bent en wanneer je tijd hebt om ‘niks’ te doen. En met ‘niks’ bedoel ik een filmpje, met vriendinnen afspreken, een fijne strandwandeling maken of gewoon eens lekker in je huispak rondhangen. Dat laatste is namelijk ook niet verkeerd. En met een goede planning hoef je je ook niet schuldig te voelen als je op je ‘niksdag’ echt niks uitvoert. Lekker hè? Zelf werk ik met een app waarin ik altijd 2 maanden vooruit plan. Zo houd ik het overzicht en weet ik precies wanneer ik tijd voor mezelf heb.

Bloemen

Bloemen doen het altijd goed! Het staat niet alleen enorm gezellig maar het is ook nog eens goed voor je gemoedstoestand. Zo blijkt. Bloemen brengen rust en zorgen voor een positieve energie in huis. Zelf ben ik enorm fan van tulpen en heb inmiddels alweer meerdere bosjes gekocht. Ze zijn ontzettend lang houdbaar dus je kunt er extra lang van genieten. En als je een scheutje bleek in het water doet blijven ze nòg langer staan. Dat wist je niet hè?

En jij? Wat doe jij om je klaar te maken op het voorjaar?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.