Oké, het ‘geven van een belevenis’ als verjaardagscadeau klinkt misschien een beetje… truttig? Alsof je een workshop cupcakes versieren of schilderen cadeau geeft. Maar een belevenis kan een stuk origineler!

Niets ten nadele van de workshop cupcakes versieren natuurlijk, als je het nog nooit hebt gedaan kan dit al een hele belevenis zijn. Maar vind je het origineel genoeg? Het bedenken van een leuk verjaardagscadeau voor vriendinnen is gewoon niet altijd makkelijk. Standaard cadeaus als verzorgingsproducten, make-up of een verjaardagskaart met geld zijn prima om te geven (ook om te ontvangen trouwens) maar wil je soms niet wat anders? Op zulke momenten kun je kiezen voor een belevenis. Een ‘belevenis’ klinkt nogal vaag en zweverig, maar om je een idee te geven zetten wij de leukste voor je op een rij!

Kitesurfen

Weleens gehoord van een kiteloop of een boardoff? Twee sprongen uit het kitesurfen die op menig bucket list staan. Mocht je nu na het zien van de video’s bij jezelf denken ‘Nou ammehoela!’ dan kunnen wij dat ons voorstellen. Helemaal eerlijk is het ook niet omdat je hier een professional aan het werk ziet. Wees gerust, tijdens de workshop zullen díe sprongen niet aan bod komen. Maar geloof ons, als je eenmaal van kitesurfen geproefd hebt staan de kiteloop en de boardoff snel genoeg op je lijstje!

Flowboarden

Op naar de volgende sportieve belevenis. In ons koude kikkerlandje kun je sinds kort flowboarden. Bij flowboarden combineer je golfsurfen, skaten en snowboarden en surf je staand over stromend water. Als je niet gezegend bent met een goede balans wordt het niet alleen knap lastig, maar ook hilarisch en pijnlijk. Alleen al op het board stappen kan problemen opleveren. Een bonus: het is een indoor sport, dus prima geschikt als je niet met een zomerverjaardag gezegend bent.

Onder de sterrenhemel

Als je vriendin een relatie heeft, dan is het leuk om haar een romantisch uitje te geven. Geef haar een verblijf voor twee in De Sterrenkubus. Je kunt het vergelijken met slapen in de open lucht, maar met het comfort van een hotelkamer. Gebruik ‘s nachts de telescoop om het heelal te bekijken en ontwaak ‘s ochtends samen onder een heldere hemel.

sterrenkubus

Ice carving

Naast romantiek en sportiviteit, zijn er ook genoeg creatieve belevenissen die je kunt ondernemen. Wat dacht je van een workshop ice carving? In de workshop werk je samen aan een prachtige ijssculptuur. Niet geschikt voor koukleumen, al word je van al dat hakken, slaan en schrapen vanzelf wel warm.

Paragliden

Vliegen is een droom van velen. Dit ultieme gevoel van vrijheid kun je je vriendin geven door te gaan paragliden. Verstand op nul, al je zorgen vergeten en genieten. Meer hoef je niet te doen! Tenminste, als je uiteindelijk van de grond afkomt. Gelukkig hoef jij het niet alleen te doen zoals de meeste enthousiastelingen in de video. Tijdens het paragliden vlieg je ‒ samen met tandempiloot‒ omhoog tot ongeveer 250 meter. Hoe lang de ervaring duurt hangt helemaal af van de weeromstandigheden, maar onvergetelijk zal het zeker worden.

Trike rijden

Een stoere chick, maar zonder motorrijbewijs? Voor het besturen van een trike heb je helemaal geen motorrijbewijs nodig. Met een trike bedoelen we in dit geval niet de driewieler, hoewel dit er ook best leuk uit ziet. Wij bedoelen de uit Amerika overgewaaide motorfiets op drie wielen. Je hebt dus wel een autorijbewijs nodig om met de wind door jullie haren de omgeving al cruisend te verkennen.

Met deze belevenissen (het blijft toch een ‘zweverig’ woord) maak je er een dag van om nooit meer te vergeten. Weet je nu nog steeds niet precies wat je wilt geven? Je kunt ook gewoon een keuzekaart kopen bij cadeaukaart.nl en de jarige lekker zelf laten kiezen!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.