Regen, hagel, sneeuw, kou; ik ben helemaal klaar met de winter! Jij ook? Hier 5 tips om alvast in de zomerstemming te komen.

Zodra de herfst zijn intrede maakt, gaat bij mij de verwarming al op de hoogste stand en drink ik het liefst de hele dag thee. Mijn warme sloffen staan weer naast de bank en de fleecedeken ligt binnen handbereik. Als het kon zou ik emigreren naar een land waar het altijd zomer is. Maar goed, we leven in Nederland en daar is het nu eenmaal een paar maanden in het jaar koud en regenachtig. Wil jij de winter soms ook wel even in de ijskast zetten? Ik vertel je hoe.

1. Smeer jezelf in met je favoriete zonnebrandcrème / olie

Geur prikkelt herinnering. Naast dat het wetenschappelijk bewezen is, heeft iedereen dit weleens ervaren. Zo denk ik bij de geur van een glaasje advocaat met slagroom direct aan mijn oma. En niet geheel verrassend, bij de geur van mijn zonnebrandolie denk ik gelijk terug aan mijn heerlijke zonvakantie in Spanje. ‘s Ochtends uitslapen, op het balkon ontbijten en daarna lekker aan het zwembad liggen. De tegels zijn te heet om op te lopen en er waait een koel briesje. Mag ik terug alsjeblieft?

2. Draai je favoriete zomerhits

Het strijken van de was gaat een stuk sneller met een lekker opzwepend muziekje op het hoogste volume. Bij bepaalde liedjes komen er vaak herinneringen naar boven. Aan die ene zwoele zomeravond dat je nog tot laat in de tuin hebt gezeten met een zalig wijntje in de hand. Of die leuke beachparty waar je hebt staan dansen tot het ochtendgloren.

3. Zet verse bloemen in je woonkamer

De geur van verse bloemen doet mij altijd meteen aan de lente denken. Naast dat het kopen van een bos bloemen vaak gebruikt wordt om de lente in huis te halen, fleuren ze je kamer ook enorm op. Zeg gedag tegen die donkere maanden en breng weer wat kleur in je leven. Je hoeft niet je hele interieur te veranderen om je huis zomerklaar te maken. Een paar nieuwe vazen en kleurrijke bloemen doen wonderen!

4. Boek een vakantie naar de zon

Oké, deze is wel heel voor de hand liggend, maar niets werkt beter tegen een winterdepressie dan uitzicht op een heerlijke vakantie naar een exotisch oord. Daar kun je echt maanden op teren! En als je dit jaar niet op vakantie gaat, pak dan eens de vakantiefoto’s van vorig jaar erbij. Zet er een fijn muziekje bij op en je waant je helemaal terug op dat Spaanse strand waar je net je handdoekje hebt neergelegd om te gaan zonnen. Au, wat is dat zand heet! Waarom heb ik geen grotere handdoek meegenomen?

5. Organiseer een cocktailparty met familie en vrienden

Een vakantie is niet geslaagd zonder een ‘Sex on the beach’, ‘Cosmopolitan’, of ‘Mojito’. Toen ik op mijn 17e voor het eerst met vriendinnen op vakantie naar Tenerife ging, dronken we na het eten regelmatig een cocktailtje in de lokale cocktailbar. Aangezien die hier niet overal zitten, kun je cocktails ook prima zelf thuis maken. Nodig familie en vrienden uit, serveer tapas en zet een lekker salsamuziekje op. Is nog gezellig ook!

Heb jij nog tips? Laat ze achter in de comments!

2 reacties

 1. Suzan Krul

  Wat dacht je van de voorjaarsschoonmaak? Heerlijk, nu de zon weer schijnt, de winter uit je huis. En dan met een wijntje in dat ene kleine zonnestraaltje genieten van je dag.

  Beantwoorden
  • Irene

   Wat een goed idee Suzan, krijg spontaan zin in die voorjaarsschoonmaak! Aangezien het daar nu een beetje laat voor is heb ik het wijntje er alvast maar bijgepakt 😉

   Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.