‘k Heb het gedaan. Zomaar, in mijn eentje. En tot nu toe heb ik er geen spijt van.

Het was op een donderdag in april. Nee, geen 1 april. Dat viel dit jaar namelijk op een woensdag. Gek eigenlijk dat zulke (ogenschijnlijk) onbelangrijke details je soms bijblijven.

Lentekriebels

Het was een prachtige dag. Heel zonnig, weinig wind. Zo’n dag dat de lentekriebels ineens tevoorschijn komen. Ik ging alleen op pad, vertelde niemand van mijn snode plan. Het was de eerste keer.

Fiets of auto?

Twijfelde nog over fiets of auto. Maar de zon scheen zo uitbundig, dat ik besloot te vertrekken op mijn (elektrische) fiets. Bleek achteraf een prima keus. Ik fietste hard. Dat kan bijna ook niet anders op een elektrische fiets. Voor je het weet, rijd je zo’n 25 kilometer per uur. Gelukkig zag ik geen tegenliggers of voorbijgangers. Dit verkleinde in ieder geval de kans op ongelukken. Hoefde ik ook niemand iets uit te leggen over mijn plan.

De aankomst

Ik parkeerde mijn fiets in het fietsenrek, nog steeds vastbesloten om mijn plan uit te voeren. Er liepen wel veel mensen, maar niemand leek mijn aanwezigheid ècht op te merken. Toch keek ik even over mijn schouder, maar dat ging onbewust. Ik keek naar links, daarna naar rechts. Was ik hier wel goed? Even overwoog ik een voorbijganger iets te vragen. Het was niet nodig. Opeens zag ik het. Dáár moest ik zijn!

Het is zover

Het moment was bijna daar. Ik stapte de drempel over en ging naar binnen. Zou het hier gaan lukken? Speurend keek ik rond, op zoek naar iemand die mij kon helpen. Mijn blik werd gevangen door een jonge dame. Ze stapte op mij af en vroeg: ‘Kan ik u helpen?’ ‘Eh…ja. Misschien wel. En anders misschien uw collega?’ Ze keek mij vragend aan. Het moment was daar. Ik móest het haar nu vragen.

Nu kwam het er op aan

‘Ik ben op zoek naar een Shark. Wacht…ik bedoel…niet echt een Shark...ik bedoel…als het goed is verkoopt u een stoomreiniger die zo heet.’ Tien minuten later stond ik weer buiten. Mijn plan was gelukt. Ik kocht een stoomreiniger, alleen, voor de eerste keer. Hopelijk krijg ik hier geen spijt van…

Welke aankoop deed jij kortgeleden nog alleen, zonder overleg met je (eventuele) partner? Laat het weten in een reactie onder dit blog.

4 reacties

  1. Carin

    Interessant aan dit stuk vind ik je promo over de Electrische fiets. Daar wil ik wel meer over lezen. Wanneer kies je voor fiets en wanneer voor auto.

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.