Is je relatie niet spannend meer? Dan is het tegenwoordig makkelijk om door te swipen naar de volgende persoon. Ik mis de tijden dat je vol passie voor elkaar vocht tot je niet anders meer kon dan Tinder installeren.

Mannen praten wel vol passie over kip, maar waarom niet over vrouwen? Een grote oorzaak daarvan is dat de ouderwetse, maar oh-zo-fijne manieren wat weggezakt zijn. Ik pleit voor een aardbol vol goed gemanierde charmeurs en waarderende vrouwen!

De kipfactor

Oke, het is misschien flauw, maar mannen kunnen dus echt wel vol passie over iets praten, zoals kip. Waarom wakkeren vrouwen niet hetzelfde vuur aan? Wij hebben ook de kipfactor, maar mannen zien dat door hun vertroebelde bril niet genoeg meer. Door de jaren heen zijn mannen en vrouwen elkaar als inwisselbaar gaan zien. Vroeger moest een man op zijn paard klimmen en dagen in barre omstandigheden rijden. Het kostte heel wat meer moeite om een vrouw te veroveren dan nu. Dat we elkaar nu anders zien, komt door beide partijen, maar het is nog niet te laat om het tij te keren!

Mannen: ga de zolder op!

Ik snap dat jullie van gemak houden en dat de nood om echt je best te doen anno 2015 wat lager is dan honderd jaar geleden. Alsjeblieft, laat het gemak los en zoek op zolder naar je goede manieren. Lees: deuren open houden, rozen meenemen, stoelen aanschuiven en ga zo maar door. Alleen zo ga je weer inzien hoe speciaal je leuke vriendin ook alweer is. De passie zal exploderen in je relatie, want zij zal ook veel meer moeite voor jou doen, zeker in bepaalde kamers van het huis… zoals de keuken.

Vrouwen: ga voor het gouden ei!

Eerlijk, ik snap dat je er niet eens meer op hoopt en je standaarden misschien hebt bijgesteld. Neem niet genoegen met een man die wel zijn bed uit wil voor eten, maar niet voor jou. Ook wij kunnen iets doen om de manieren weer terug te brengen en dat is laten zien dat we dat echt heel erg waarderen. Dus leg je niet zomaar neer bij hoe je behandeld wordt…

Dus hoe makkelijk het ook is om je partner te vervangen, kijk elkaar nog even diep in de ogen. Hij doet meer zijn best om het stof van al zijn goede manieren te poetsen en jij laat hem zien hoe blij je daar van wordt. Hopelijk stimuleert het de passie in jullie samenzijn en dat zorgt voor een hoop extra ruimte op je telefoon: bye, bye date-apps.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.