In je leven maak je continue keuzes. Soms kom je voor de keuze te staan om een sprong in het diepe te nemen of te blijven zitten waar je zit. Wat kies jij? 

Een goede baan, een mooie woning en een stabiele relatie. Dit zijn een aantal basisdingen in ons leven die we graag goed geregeld willen hebben. Wij mensen houden over het algemeen van zekerheid, veiligheid en vertrouwde dingen om ons heen. Ken je dat gevoel dat je je leven op dit moment wel voldoende vindt, een 7 bijvoorbeeld, maar dat je er eigenlijk een 9 van wil maken? Dan wordt het misschien tijd om eens een sprong in het diepe te nemen of je leven een andere wending te geven.

Verlangen

Soms kan ineens een gevoel of een bepaald verlangen in je opkomen. Iets wat je heel graag zou willen doen, maar eigenlijk niet durft en eng vindt. Zoals een verre reis maken in je eentje, ontslag nemen omdat je niet met plezier naar je werk gaat of een punt zetten achter die lange relatie van 5 jaar. Stiekem fantaseer je erover hoe het zou zijn als je de stap wél zou zetten. Ik kreeg bijvoorbeeld een tijdje geleden de kans om te verhuizen naar een grotere woning, met een extra slaapkamer, alles voor mezelf én een leuke tuin. Klinkt super! Het enige is dat ik op dit moment geen zekerheid heb op het gebied van werk.

Dagdromen

Ik zie mezelf al zitten met een heerlijk glas wijn op een zwoele zomeravond in mijn tuin. Of ik nodig vrienden en vriendinnen uit voor een lekkere barbecue of een tuinfeestje. Meer ruimte in huis; dat betekent dat ik al mijn spullen kwijt kan zonder dat het in de weg staat. Héérlijk!

Maar dan komt de twijfel. Ik heb nog geen nieuwe baan en de huurprijs van het huis ligt wel wat hoger dan de prijs van mijn huidige woning. Deze week moet ik beslissen of ik het huis neem. Ik kan dus niet wachten totdat ik wat meer zekerheid heb op het gebied van werk. Wat nu?

Gevoel vs. verstand

Er ontstaat een conflict tussen mijn gevoel en verstand. Mijn gevoel zegt: DOEN! Je gaat echt genieten van je tuin en de extra ruimte! Maar dan komt mijn verstand om de hoek kijken: Zou je dit nu wel doen? Is het wel verstandig? Wat nou als….? Je kent het vast wel. Er komt een klein stemmetje in je hoofd die in één klap de mooie fantasie doet verdwijnen en allerlei doemscenario’s naar boven brengt. Het is de keuze aan jou! Kies je voor dat fijne gevoel, voor je verlangen, of voor jouw vrijheid, waarbij je wel een risico loopt dat je niet precies weet hoe het verder gaat? Of luister je naar het stemmetje in je hoofd, en kies je voor de veilige, vertrouwde weg waarbij je geen risico’s loopt?

Just do it!

Ik besluit om naar mijn gevoel te luisteren. Ik ga het doen! Ik heb voor mezelf besloten dat ik niet in de angst ga zitten dat ik geen werk vind of het financieel niet red. Nee, ik kies ervoor om vertrouwen te hebben. Vertrouwen in mezelf, dat ik een nieuwe baan vind en dat ik het financieel wél red. Ook al betekent dat, dat ik misschien een paar maanden iets krapper moet leven. Daar word je creatief van, toch?

Veel mensen kiezen er uiteindelijk voor om naar het stemmetje in hun hoofd te luisteren. Ze nemen geen risico’s omdat ze bang zijn. Bang dat het mis gaat. Bang voor het onbekende. Ik kan maar één woord verzinnen dat je in je achterhoofd moet houden wanneer je een risico of gewaagde stap neemt. Vertrouwen.

Hebben jullie wel eens een risico genomen of een gewaagde stap gezet? Deel hieronder jouw ervaringen!

2 reacties

  1. Resie

    Een inspirerende boodschap, aan ieder die dit (H)erkent…mooi dat je dit met ons deelt…zodat ook bij anderen het vertrouwen kan groeien!

    Beantwoorden
  2. Wilma

    Laura heel mooi geschreven. Soms is risico nemen de sleutel op een nieuwe deur die zomaar open zal gaan. Blijf vertrouwen meisje.

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.