Als ik aan een Powervrouw denk, zie ik een zelfverzekerde vrouw die weet wat ze wil en succesvol is. Ze is in balans en zit lekker in haar vel. Zie jij jezelf als een Powervrouw?

Ik voel me steeds meer een Powervrouw. Ik word zekerder van mezelf en zit over het algemeen lekker in mijn vel. Toch heb ik, en ik ben vast niet de enige, soms momentjes dat ik me minder lekker voel en dat negatieve gedachten omhoog komen. De onderstaande tips gebruik ik om van mezelf (weer) een Powervrouw te maken. 

Positief denken loont

De eerste stap om een Powervrouw te worden, is positief denken. Wat je denkt, heeft een directe invloed op hoe je je voelt. Als jij denkt dat je iets niet kan of dat je niet mooi bent, dan voel je je waarschijnlijk niet erg blij. Dus probeer leuke en positieve gedachten te hebben en je zal merken dat je je snel weer beter voelt.

Stel doelen

Maak een lijstje met dingen die jij graag wil bereiken. Dit kan op het gebied van werk zijn maar het kan ook gaan over je huis, je gezondheid of persoonlijke relaties. Schrijf zo concreet mogelijk op wat je wil bereiken en binnen welke tijd.

Focus je vooral op wat je wél wil en niet op wat je niet wil of niet hebt. Heb je het niet naar je zin op je werk? Blijf dan niet te lang hangen in het geklaag over je huidige werk (oké, even klagen mag natuurlijk wel!), maar maak als doel dat je binnen bijvoorbeeld drie maanden een andere leuke job wil. Schrijf ook op wat je nodig hebt om je doel te behalen. Hoe meer aandacht je geeft aan je doel, hoe groter de kans dat je je doel behaalt.

Vier je successen

Wij vrouwen staan te weinig stil bij wat we allemaal bereikt hebben. Vaak zijn we veel te bescheiden: ‘Ach, zo moeilijk was het toch allemaal niet, het viel wel mee hoor..’. Om stil te staan bij wat je bereikt hebt, kun je successen die je behaald hebt vieren. Ook al is het maar met iets kleins! Kook je lievelingseten of haal lekkere chocolaatjes voor bij de thee.
Iets waar ik trots op ben, is mijn nieuwe woning. Ik was erg blij met mijn nieuwe huisje, totdat ik de sleutel kreeg. Er bleek meer achterstallig onderhoud dan verwacht. Wat een tegenvaller! Hoewel ik geen klusvrouw ben, heb ik er toch voor gezorgd dat mijn huisje mooi is opgeknapt. Na 3 weken klussen, ben ik nu de trotse bewoonster van mijn eerste, echte eigen huisje! Hier moest op gedronken worden!

Als je bewust je successen viert, zal je merken dat je meer kunt dan je in eerste instantie denkt. Ook zorgt het bewust stilstaan bij je behaalde successen voor meer zelfvertrouwen. En dat is altijd welkom, toch?

Vind jij jezelf een Powervrouw? Heb jij nog andere tips om een Powervrouw te worden?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.