Men zegt dat je tijdens je huwelijksnacht flink van bil gaat. Je hebt immers al die jaren als maagd (toch?) uitgekeken naar dit moment.

Maar heb je er überhaupt nog zin in als je al ruim 16 uur op bent en je je kleine teen niet meer voelt omdat je bruidsschoenen zo knellen? Als je al 47 tantes met haren op hun kin drie kussen hebt gegeven en het er bij die vieze kennis op leek alsof hij zijn hand op je bil legde? Is het dan stiekem niet veel leuker om enveloppen te tellen in plaats van spetterend vuurwerk te leveren?

Dronken bruidegom

Uit onderzoek, uitgevoerd door de Daily Mail, blijkt dat meer dan 52% van de stellen geen seks heeft gehad tijdens de huwelijksnacht. Zij waren hier te moe voor, kregen ruzie tijdens het feest (ja, echt!) of hadden te diep in het glaasje gekeken. In het laatste geval was de bruidegom vaak de schuldige. Het Engelse onderzoek had dan ook niet voor niets de werktitel ‘Groom Drunk’. In slechts 4% van de gevallen had één van de twee gewoon geen zin.

Ik heb wel al aan mijn verloofde duidelijk gemaakt dat ik een dronken echtgenoot niet perse zou waarderen. Het lijkt mij vrij gênant als je de stropdas van je kersverse man moet vasthouden omdat hij zijn (altijd veel te dure) bruidsdiner eruit staat te gooien.

Jarretels aan en gaan

Maar goed, mochten vriendlief en ik tijdens de huwelijksnacht dus niet in de lampen hangen, weten we in ieder geval dat we bij de meerderheid horen. Toch vraag ik me af of het wel handig is om me er op voor te bereiden. Wie weet overvalt de lust ons toch spontaan als hij mij de drempel overdraagt.

Binnenkort ga ik mijn bruidslingerie passen en dan moet ik dus beslissen. Op dit moment ben ik vooral gefocust op corrigerend en veel ‘push’. Het is geinig dat je door het afvallen lekker strak in je trouwjurk zit, maar boobies verdwijnen vaak ook als sneeuw voor de zon. Met mijn eisen is de kans dus groot dat het een corselet wordt. En nu is de grote vraag: is dat mooier met of zonder jarretels?

Niet dat ik enige ervaring heb met die dingen. Ik ben nogal van het stuntelen en kom op die manier vaker in schaamtevolle situaties terecht. Ik zie het dan ook al helemaal voor me dat tijdens de ceremonie de bandjes knappen waardoor ik de walk of shame moet doen met mijn kousen op mijn enkels

324 nachtjes slapen

Anyway, we dwalen af. De invulling van de huwelijksnacht is dus nog niet bepaald. Wordt het romantisch, gezellig of voornamelijk financieel aantrekkelijk? Over 324 nachtjes weten we het.

2 reacties

 1. Xaviera Ringeling

  Ik trouwde op mijn 33ste…in het rood. Leek me niet waarschijnlijk dat iemand nog zou denken dat ik maagd was 😀 En weet je wat ik heb gedaan op mijn huwelijksnacht? Jawelllll enveloppen tellen! En nakletsen. Want wat een leuk feest was het! 🙂 Niks mis met enveloppen tellen. Er is geen andere dag dat je zoveel cash krijgt…zomaar!

  Beantwoorden
  • Gabriella van Rosmalen
   Gabriella van Rosmalen

   Hahaha klinkt als een hele fijne huwelijksnacht! En dan nu de belangrijke vraag: had je die bruiloft er een beetje uit?

   Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.