De avonden worden korter, het koelt behoorlijk af en spinnen duiken steeds vaker op in huis (iew!). We kunnen er niet meer omheen; de herfst is nu écht in aantocht.

Ik moet toegeven dat ik meer een zomertype ben. Ik ben midden in de zomer jarig en hou erg van de zon, terrasjes, festivals, barbecueën en lange zwoele zomeravonden. Als de eerste tekenen van de herfst verschijnen, moet ik ook altijd even slikken. Ja, het is nu echt weer voorbij die mooie zomer… Maar de herfst heeft zo z’n voordelen en mooie kanten. Oh, echt? Ja!

Voordeel 1: Geniet van mooie kleuren in de natuur

De natuur in Nederland is in de herfst misschien wel op z’n mooist. Bladeren aan de bomen krijgen allerlei mooie kleuren, paddenstoelen schieten uit de grond en overal vind je eikels en kastanjes. Ik vind het erg lekker om op een mooie, zonnige herfstdag een wandeling te maken door het bos. Ruik de heerlijke herfstgeur en geniet van alle mooie kleuren nu de bomen nog net niet kaal zijn.

Voordeel 2: Maak van je huis een gezellige plek

In de zomer ben je vaker buiten dan binnen te vinden. Logisch, er is ook zoveel leuks te doen. In de herfst ben je weer meer in je eigen stekkie te vinden. Tijd om van je huis een gezellige en warme plek te maken! Kaarsjes aan, koop wat nieuwe leuke accessoires en nestel jezelf met een grote kop thee en een dekentje op de bank. Kies een nieuw seizoen van een leuke serie uit die je deze herfst graag wilt kijken. Reken maar dat jij de hele avond je huis niet meer uitkomt!

Voordeel 3: Het nieuwe TV-seizoen is begonnen

In de zomer is er niets leuks op tv. De zoveelste herhaling van Barbie’s Bruiloft of Divorce. Boooring. Zodra de maand augustus voorbij is, beginnen er weer leuke nieuwe televisieprogramma’s. Mijn favorieten zijn bijvoorbeeld Hollands Next Topmodel, Expeditie Robinson en RTL Late Night. Een warme kop thee en een dekentje erbij (zie Voordeel 2) en mijn avond is weer compleet!

Voordeel 4: Nieuw seizoen? Ik zeg: nieuwe kleding!

De winkels hangen alweer bomvol met mooie kleding uit de nieuwe collectie. Bij een nieuw seizoen horen gewoon nieuwe kleren. Oftewel een goed excuus om eens lekker te gaan shoppen. Deze herfst ga ik voor warme vesten, poncho’s, een stijlvolle hoed en mooie laarzen.

Voordeel 5: De feestdagen komen dichterbij

De maand december is voor de meeste mensen altijd één groot feest met alle feestdagen. Nu het herfst is, komt deze gezellige maand ook steeds dichterbij. Het begint in september al met pepernoten die weer in de winkels liggen en discussies of Zwarte Piet nu wel of niet racistisch is. In de herfst kun je vast rondkijken naar de leukste feestjes voor oud & nieuw, inspiratie opdoen voor het kerstdiner (lang leve Pinterest!) en ongegeneerd pepernoten eten.

Hou de zomer langer vast

Ben je er nog niet van overtuigd dat de herfst ook leuk kan zijn? Of hou je gewoon écht niet van de herfst en winter? Hou dan de zomer zo lang mogelijk vast. Hoe? Ik geef je wat tips.

– Plan een vakantie. Wil je zon en niet te ver weg, dan zijn de Canarische Eilanden een goede optie voor in de wintermaanden.

– Maak een mooi fotoboek van al je foto’s die je afgelopen zomer gemaakt hebt tijdens feestjes, vakanties en stranddagen. Zo word je elke keer opnieuw weer herinnerd aan die mooie, warme zomer.

– Draai je favoriete zomerliedjes van de afgelopen zomer grijs. Zo blijf je met je gedachten nog wat langer in de zomer hangen…

– Tenslotte; de tijd gaat zo snel. Voor je het weet zijn de herfst en de winter alweer voorbij. De zomer vloog ook voorbij, toch?

Wat vind jij ervan dat het weer herfst is?

één antwoord

  1. Resie

    Heerlijk Laura, jouw gevoel van herfst…ik herken daar veel in, het roept gelijk een ‘herfst-sfeer’ in mij op…!!

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.