Door de verhuizing ben ik er zelf niet echt mee bezig geweest, maar dat betekent niet dat de tijd heeft stil gestaan. De datum van de trouwerij komt steeds dichterbij!

Hoewel ik nog niet (heel erg) in de stress zit (we hebben immers nog ruim tien maanden), denk ik er toch steeds vaker aan. Zo had ik het laatst met een vriend over zijn bruiloft. Hij laat begin volgend jaar een ring om zijn vinger schuiven en is daarmee definitief een getrouwd man. Uiteraard heeft hij er enorm veel zin in, maar hij wordt er ook wel een beetje zenuwachtig van. Hij beëindigde het gesprek met de zin: ‘Maar vrouwen begrijpen dat niet, want die hebben daar geen last van.’.

Bruidstaarten met fontein

Bron: www.thezoom.com

Bron: www.thezoom.com

En dat, dames en heren, is een van de grootste vooroordelen die er bestaan over vrouwen. Over het algemeen wordt er gedacht dat wij vanaf ons derde al dromen van een mega grote trouwjurk met lampjes, een gigantische bruidstaart met fontein en een koets met vier witte paarden ervoor, maar dat geldt niet voor elk meisje. En het betekent al helemaal niet dat wij niet zenuwachtig zijn. Ook wij hebben het gevoel dat we in het diepe springen.

Is 25 niet te jong om te trouwen?

Laat ik het anders zeggen: ik heb dat gevoel in ieder geval wel. Ik hoop volgend jaar het ja-woord te geven en uiteraard sta ik volledig achter mijn keuze om met de liefde van mijn leven te trouwen.

Maar ik heb ook twijfels. Niet over mijn gevoel voor mijn aanstaande man, maar wel over een miljoen andere dingen. Is vijfentwintig niet te jong om te trouwen? Verandert er niet enorm veel als we eenmaal getrouwd zijn? Hoe houd je een huwelijk leuk voor beide partijen? Allemaal vragen waar ik pas antwoord op krijg als ik getrouwd ben.

Dames, laat u horen!

Ik wil dan ook een soort lans breken voor alle aanstaande echtgenotes. Het hebben van koude voeten (angst voor de bruiloft) is niet een alleenrecht voor mannen, ook vrouwen mogen er gebruik van maken. Voorkom alleen dat de ‘cold feet’ je veranderen in een ‘runaway bride’. Praat over je gevoelens met je verloofde, vertel hem waar je tegenaan loopt en kijk samen naar de oplossingen. Veel vragen kunnen niet beantwoord worden, maar met een gezamenlijke brainstorm kan je wel ontdekken hoe jullie over bepaalde dingen denken.

Het zou toch lullig zijn als jij straks in je mooie, witte jurk op de vlucht slaat en je bijna-man alleen voor het altaar laat staan.

Hoe heb jij het ervaren toen je trouwde? Of sta je op het punt om te trouwen en voel je hetzelfde? 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.