Ik hoor het mijn vader nog zeggen met zijn Amsterdamse tongval: ‘Meissie, best leuk hoor wat je aanhebt, maar niet bepaald praktisch…’ Klopt pap, maar sommige dingen horen gewoon alleen maar mooi te staan.

Vervloekt

Met een middelteen die al drie dagen verdoofd is, zit ik achter mijn iMac te werken aan dit blog. Mijn ode aan de hoge hak, terwijl ik diezelfde hoge hakken de afgelopen dagen behoorlijk heb vervloekt.

Voor de lancering van een nieuw product werd ik vier dagen lang op een beurs verwacht. Een beetje kletsen met potentiële afnemers, vriendelijk lachen en vooral lang, heel lang staan. Op zich zijn dat drie elementen die mij prima afgaan, ware het niet dat ik er voor koos mijn killer heels aan te trekken. Waar ik zeker de komende 15 uur op moest doorbrengen.

Het past niet

Op het moment dat ik langs de verschillende stands liep, gevuld met dames die wel voor de flatjes zijn gegaan, weet ik ook weer waarom ik daar niet voor heb gekozen. In vol ornaat, met een jurkje en colbertjasje. Haar in de plooi, make-up zorgvuldig aangebracht. Daar horen gewoon hoge hakken bij. Punt. Kies ik nu voor platte schoenen, dan voelt dat als glühwein in de zomer en witbier in de winter. Het past gewoon niet. Ondanks dat de glühwein en het witbier vast prima zullen smaken, beleef je het toch anders. En dat is precies hetzelfde als platte schoenen dragen onder je slamming outfit.

Trainen op hoge hakken

Natuurlijk weet ik diep vanbinnen echt wel dat platte schoenen op lange dagen lekkerder zitten. En dat ze beter zijn voor je rug/voeten/enkels/knieën/heupen (hoewel, als ik zie hoe sommige vrouwen letterlijk naast hun platte schoenen lopen, trek ik dat argument meteen weer in twijfel). Zo zijn er nog legio wetenschappelijke verklaringen waarom ik de voorkeur aan een platte schoen moet geven, boven mijn geliefde naaldhak. Maar toch, het werkt niet voor mij. En helemaal nu ik weet dat lopen op hoge hakken ook nog eens goed is voor het trainen van mijn bekkenbodemspier. Kijk, hoef ik daar dus nooit meer aan te denken.

Of ik dan nooit wat anders draag? Ja hoor, ik heb nog een rij met gympen in verschillende kleuren, veterlaarsjes, enkellaarsjes en nog meer laarzen, allemaal zonder hak. Maar die laat ik zonder enige moeite gewoon op de plek waar ze horen zodra mijn voeten schreeuwen om hoge hakken. En dat die dan misschien wat minder praktisch zijn, tja, daar hoor ik eigenlijk alleen mijn vader maar over klagen.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.