Gisteravond lagen vriendlief en ik in bed over de bruiloft te praten. Over minder dan 10 maanden is het zover en we zijn nu echt met de voorbereidingen bezig. De dj wordt gezocht en de offertes voor de auto zijn opgevraagd.

Ook hadden we het over de trouwgeloften. Voordat de ambtenaar van de burgerlijke stand ons vraagt elkaar de rechterhand te geven, willen we namelijk eerst nog iets tegen elkaar zeggen. Ik vroeg vriendlief of hij daar al over had nagedacht en wat hij wilde zeggen. Vol overgave antwoordde hij dat ik het allerliefste, -mooiste en -leukste meisje op deze aardbol was en dat hij zich niemand anders kon wensen.

De ultieme bruidsvraag

Uiteraard onwijs lieve woorden waar ik uren over door kan zwijmelen, maar wat maakt mij dan de liefste en de leukste? En wat maakt hem de knapste en de schattigste? Waarom wil ik persé met hem trouwen? Uiteraard omdat ik onwijs veel van mijn vriend houd, maar wat maakt hem die ene waar ik nooit meer zonder kan?

Ik denk dat het positief beantwoorden van deze vraag het ultieme bewijs is dat je met de liefde van je leven trouwt. Natuurlijk is het fijn als je iemand de meest geweldige persoon op aarde vindt, maar dat moet natuurlijk ook wel een beetje gefundeerd zijn.

Check, check, dubbel check

Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan. Waar moet de ware allemaal aan voldoen? Op het wereld wijde web kwam ik een aantal checklisten tegen. En nu kan je zeggen: ‘Ja, maar als je een checklist nodig hebt om te weten of je de ware hebt gevonden, dan zit het niet goed.’, maar daar ben ik het niet mee eens. Er staan namelijk nog best wat zinnige dingen op. Ik heb de meest verrassende punten op een rijtje gezet:

 • Je voelt je gezien, gewaardeerd én op waarde geschat;
 • In je relatie is er ruimte voor persoonlijke groei;
 • Er is alleen sprake van gezonde jaloezie. Als je er te hard voor moet werken of er te veel wantrouwen is, werkt het waarschijnlijk niet;
 • Je voelt je veilig in je relatie. Je hoeft je niet beter voor te doen dan je bent en er is genoeg ruimte om fouten te maken zonder je daar voor te hoeven schamen;
 • Je relatie maakt je als persoon sterker.

En daarom trouw ik met je!

Als ik zo naar bovenstaande punten kijk, en de dingen meeneem die ik zelf erg belangrijk vind in een relatie, weet ik dat ik mijn prins op het witte paard zo overduidelijk gevonden heb. Door mijn vriend ben ik op het persoonlijke vlak bijvoorbeeld erg gegroeid en durf ik veel vaker uit mijn comfortzone te stappen. Ook weet ik 100% zeker dat ik áltijd op hem kan bouwen, of hij het er nu mee eens is of niet. Ik kan dus op 8 juli met een gerust hart in dat fijne huwelijksbootje stappen!

Wat vind jij belangrijk in een relatie? Hoe wist jij zeker dat je met de liefde van je leven trouwde?

2 reacties

 1. Bouke Vlierhuis (@BoukeVlierhuis)

  Wat mij betreft staat de belangrijkste er niet bij. Dat is voor mij dat ik met iemand ben die mijn wereldbeeld, overtuigingen en visie op dingen als ouderschap, werk en maatschappij deelt zonder daarbij kritiekloos te zijn. Discussiëren, elkaar uitdagen en elkaar uitdagen om keuzes te maken, te verantwoorden en door te zetten. De intellectuele band dus, zeg maar.

  O, en langdurige compatibiliteit op het gebied van fysieke intimiteit is ook nooit weg 😉

  Beantwoorden
  • Gabriella van Rosmalen
   Gabriella van Rosmalen

   Ik heb nog nooit iemand op zo’n poëtische manier de gebeurtenissen binnen de slaapkamer zien beschrijven! xD Maar je hebt zeker gelijk, ook wat betreft je eerste punt. Het is toch fijn als je op dezelfde lijn zit.

   Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.