Somber, nat, koud… de herfst heeft niet echt een goede reputatie. Maar als je dit druilerige seizoen een beetje goed aanpakt komt dat echt wel goed!

De herfst kan namelijk hartstikke gezellig zijn en heeft zo zijn voordelen, het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Hieronder een paar tips waarmee je het prima uithoudt tot de feestdagen (want geef toe, stiekem hebben we allemaal al zin in Kerstmis).

Winkel

Oké, met vies weer blijf je liever binnen, maar ik raad je toch aan lekker te gaan shoppen. Wanneer je leuke nieuwe winterlaarzen weet te scoren, een winterjas of zelfs maar een lekkere warme trui, hoop je zelfs op koud weer. Kun je fijn je nieuwe spullen aan. Daarom ook leuk: zorg voor een voorraad parapluutjes. Bij H&M of Primark hebben ze die met allerlei grappige printjes en niet al te duur. Loop je altijd vrolijk door de regen!paraplu bewerkt

Wandel

Soms, héél af en toe, worden we getrakteerd op een zonnige najaarsdag. Mocht dat zo zijn en je hebt de tijd, trek er dan op uit naar het bos of een ander natuurgebied. Want de herfst kan zo ontzettend mooi zijn. En je klaart gelijk weer op van die frisse lucht. Tip: check eens de website van natuurmonumenten om te kijken waar je bij jou in de buurt goed kunt wandelen.

Knutsel

Als je dan toch lekker in het bos gaat wandelen, kijk meteen wat er te verzamelen valt. Neem alle mooi gekleurde bladeren, kastanjes en andere schatten mee naar huis en maak er een creatieve decoratie van. En dat hoeft echt niet zo’n sneue besjes- en takjescreatie te zijn, je kunt namelijk ontzettend mooie dingen maken van je vondsten. Ik raad je aan om op Pinterest te zoeken op leaves decoration en autumn decoration, dan vind je genoeg inspiratie. Zelf vind ik het een leuk idee om mooie bladeren in te lijsten (zie plaatje).pinterest herfstblog

Winter Efteling

Vanaf 12 november kun je onbeschaamd warme chocolademelk gaan drinken, schaatsen en andere winterachtige dingen doen bij de Winter Efteling. Wil je het helemaal knus en gezellig maken, overnacht dan in het nieuwe vakantiepark Bosrijk. Let wel op: een aantal attracties zijn gesloten in verband met vorst (en zeg nou zelf, bij 5ºC in de Piranha is ook geen feest), maar dat maakt de Efteling goed met allerlei evenementen die voor een gemoedelijke, romantische sfeer zorgen. En natuurlijk met alle Unox stands op elke hoek van het park.

Meer info op de website van de Winter Efteling.

Efteling-Efteling-Bosrijk-winter-11

Boekenbeurs

Herfst is: met een boek op de bank liggen; het liefst met een kop thee en lekker onder een dekentje. Maar misschien wil je ook lekker een dagje uit. Ga dan naar de boekenbeurs. In Nederland hebben we ze helaas al gehad, maar in België zijn er komende maand nog twee. Van 31 oktober tot 11 november kun je terecht op de Boekenbeurs in Antwerpen, en van 15 tot 18 oktober het Boekenfestijn in Brussel.  Het Boekenfestijn is vooral bedoeld als markt waar je goedkoop boeken kunt scoren. Op de boekenbeurs van Antwerpen worden nog allerlei activiteiten georganiseerd. En Antwerpen zelf is natuurlijk de moeite waard. Een dagje uit en meteen een stapel boeken gescoord voor de resterende donkere dagen!

Zo zie je maar, de herfst hoeft geen saai en deprimerend seizoen te zijn, er is genoeg te doen! Hoe kom jij zoal de herfst door? Deel het hier!

Lees ook het artikel van Laura – Lang leve de herfst!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.