De Approved Sneaker Market streek dit keer in Utrecht neer. Samen met de Utregse Unie zette zij een groot urban lifestyle event neer met meer aanbod dan alleen sneakers. 

ASM

Sneakers & lifestyle

Kiwan Leung is voor veel kenners een bekende naam in de scene. Hij begon in de jaren ’80 met het verzamelen van sneakers en werd eigenaar van Approved Sneakers. In 2013 organiseerde Kiwan een eerste mini sneaker-event. Inmiddels is de Approved Sneaker Market uitgegroeid tot een internationaal evenement en is het zeker niet mini meer. De derde editie van het Approved Sneaker Market is een ultiem indoor urban culture festival. SneakerheadsVoor deze editie maakt de samenwerking met de Utregse Unie het event compleet. De best of both worlds kan je het wel noemen, want naast sneakers is er ruimte voor fashion, muziek, dans en art. Daarbij hoort natuurlijk een locatie die dit totaalconcept kan dragen, wat met het loodsencomplex NUtrecht zeker is gelukt. NUtrecht is namelijk een creatieve broedplaats en perfect voor een evenement als dit.

Sneakers en meer

In de Creative Lounge Area is het werk te zien van verschillende Utrechtse kunstenaars. Streetart is een belangrijk onderdeel van de urban cultuur en is dan ook niet meer weg te denken bij sneaker evenementen. Door het hele complex zijn er verschillende kunstwerken tentoongesteld die door Watdajel, organisator van succesvolle exposities en art festivals, zorgvuldig zijn uitgekozen.

12113425_1105213809489601_6420061887837729503_oIk was blij om te zien dat er ook aandacht was voor dans. De Utrechtse dansgroep Illusionary Rockaz Crew gaf een dans demo en organiseerde ook een dansbattle. Om de battle te starten werd alleen een dansmat uitgerold en kwamen de dansers vanzelf op gang. De dansers van het Creative College zorgde voor een spektakel waarbij de breakdance moves en salto’s je om de oren vlogen. Alles werd uit de kast gehaald om het publiek mee te nemen in de wereld van de dansers.

Latest Pick Up

nikeairNatuurlijk ben ik zelf ook op zoek gegaan naar een nieuw exemplaar voor mijn sneaker-collectie. Er is een aantal sneakers die ik graag nog wil toevoegen aan mijn collectie. Maar wanneer je op een sneaker-evenement bent, weet je eigenlijk nooit waarmee je thuis komt. Dit heb ik ook ervaren toen ik naar Sneakerness Amsterdam ging. Na wat geklets met de dansers in de lounge area en wat rondjes op de markt, was het toch echt tijd om een beslissing te nemen. Uiteindelijk heb ik de Nike Air Max 1 Cut Out Premium voor een mooi prijsje (€50,-) meegenomen.

Dit was weer een succesvol sneaker-evenement op eigen bodem. De samenwerking met de Utregse Unie was een mooie toevoeging aan deze editie. UU&ASM brachten verschillende facetten bij elkaar die allen een sterke verbondenheid hebben met de urban lifestyle. Hierdoor werd er een unieke sfeer gecreëerd op een top locatie. Ik ben klaar voor het volgende sneaker-event.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.