Vloggers, opeens waren ze er. Voor mijn gevoel althans. Ik vermijd de katten- en beautyvlogs, maar mijn guilty pleasure is het bijspijkeren van mijn kluskennis dankzij de handyman-vlogs. Bovendien produceerde ik mijn eerste vlog.

Het begon allemaal met Enzo Knol. Dat was in ieder geval de eerste vlogger waar ik van hoorde. Maar vloggers zijn er voor iedereen. Zo heb je de Gierige Gasten, die als specialisme hebben zo goedkoop mogelijk of gratis een wens van één van hun volgers in vervulling te laten gaan. Er zijn onwijs veel beauty-vlogsters, bijvoorbeeld Mascha Feoktistova, die vertelt hoe je net als Gigi Hadid een natural make-up look krijgt. Ik ken meiden die dus echt hele avonden doorkomen met dit soort filmpjes. Hoe krijg je de lokken van Kim Kardashian en de [vul hier een willekeurig lichaamsdeel in] van Doutzen. Zo ken ik ook mensen die kattenfilmpjes het einde vinden. Sterker nog, het zou je zelfs gelukkig maken.

Spot aan

Sportvloggers, fashionvloggers, foodvloggers, het is fascinerend om te zien wat er allemaal beschikbaar is. Lange tijd had ik geen idee. Mijn favoriet? Absoluut de klusvlogs. Of zijn het gewoon tutorials? Man, ik kon niet eens zelf een schilderijtje ophangen. Nu kan ik badkamerspotjes vervangen, een douchestang bevestigen en het expansievat (jaja) van de cv-ketel bijvullen. Er is een wereld voor me opengegaan. Ondertussen neurie ik liedjes als ‘Who run the World? (Girls)’, ‘All the women who are independent’.

My first vlog

Nu ik nog, dacht ik. Ik vond dat ik als mediameisje en parttime blogger niet achter kon blijven. Ik nam de proef op de som en nam mijn eerste vlog op tijdens mijn vakantie op Bali. Een nachtelijke vulkaanbeklimming leek mij wel prima eerste vlogmateriaal. Drie uur lang beklom ik met een groep Canadezen in het donker Mountain Batur. Om vervolgens op de top de zonsopgang te bekijken. Hoewel je duidelijk kan zien dat ik dit niet heb voorbereid, ga ik het binnenkort lekker weer proberen. Vloggen dan, niet die vulkaan. Maar dan zonder die windmachine op de achtergrond. Be prepared!

Note to self

Wat wel handig was geweest als ik dit als first time vlogger had geweten:
– Dat het soms handig is als iemand me kan helpen met filmen.
– Dat ik de volgende keer wat teksten vooraf moet bedenken, al is het slechts een klein beetje.
– Dat ik best wat enthousiaster mag zijn. Die vulkaantrip was zwaar, maar iedere stap was het waard.
– Dat het leuk is en ik dus veel eerder had moeten vloggen!

Mijn wens voor de Gierige Gasten is… een gratis vlog-les.

Take 1, 2, 3… Actie!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.