Trouwen met kerst is het toppunt van romantiek. Ik geef eerlijk toe dat als je de boel nu nog op poten moet zetten, je wellicht iets te laat bent. Maar het fijne voordeel van de kerstdagen is dat ze er volgend jaar weer zijn.

Heeft vriend(in)lief je nog niet ten huwelijk gevraagd? Verstop dan je cadeau ver onder de kerstboom, wacht tot je prins(es) op het witte paard op één knie zakt om het presentje te pakken en brul direct keihard ‘JA!’ Het liefst natuurlijk in het bijzijn van vrienden of familie, zodat er getuigen zijn van dit heugelijke moment. Dit is dan ook meteen het moment om te beginnen met plannen. Deze 4 sprookjesachtige ideeën helpen je alvast om inspiratie op te doen.

1. De jurk

Bron: Christmaholic.nl

Bron: Christmasholic.nl

Maak van jezelf een sneeuwprinses en kies voor een prachtige, lange, witte jurk met faux fur-details. Wat dacht je van een mooie bontstola (wel nep natuurlijk), een mof om je handen warm te houden of een mooie cape met capuchon? Het is in de winter niet alleen praktisch, maar ook nog eens enorm chic.

Daarnaast kan je ook de kleuren van kerst in je jurk verwerken. Persoonlijk zou ik een 50/50 combinatie van rood en wit niet aanraden (om vergelijkingen met de Kerstman te voorkomen), maar een rood accent, zoals een riem, een broche of bloemen, kan heel mooi zijn.

2. De decoratie

Oh man, je hebt zo eindeloos veel mogelijkheden wat betreft de decoratie! Denk bijvoorbeeld aan de traditionele kerststukjes. En dan niet die lelijke dingen die je vroeger zelf in elkaar draaide (weet je nog, die middagen zwoegen op school om uiteindelijk met een gedrocht thuis te komen? Trauma’s heb ik ervan), maar echt uitbundige stukken met de mooiste bloemen en accessoires. Het is niet alleen een prachtig centerpiece om naar te kijken, maar het zorgt ook meteen voor veel sfeer.

Een boom op de tafel moet kunnen | Bron: pluckingdaisies.com

Een boom op de tafel moet kunnen | Bron: pluckingdaisies.com

Daarnaast kan je rond kerst natuurlijk ook helemaal uit je dak gaan met glitters en kerstballen. Als je bijvoorbeeld een zilveren kleurenthema hebt, is het een superleuk idee om een aantal grote vazen neer te zetten en die te vullen met zilveren kerstballen en andere ornamenten. Uiteraard mogen tijdens deze periode van licht ook de kaarsen niet ontbreken (niet per se geschikt voor kinderrijke bruiloften!).

3. De trouwlocatie

Kijk, sneeuw kan ik helaas niet voor je regelen. De laatste witte kerst in Nederland was in 2010. Maar je kan wel kiezen voor een trouwlocatie die al een bijzondere, winterse sfeer van zichzelf heeft!

Doordat de vraag naar kerstbruiloften steeds groter wordt, spelen ook meer locaties in op deze trend. Zo is het bij Landgoed Huis de Voorst mogelijk om het personeel in barokke kostuums te laten verschijnen. Het mooie kasteel van Slot Doddendael wordt versierd met ontelbaar veel kaarsjes en op de oprijlaan worden speciaal voor jouw bruiloft fakkels geplaatst. Romantischer kan bijna niet toch?

4. De muziek

Je kan als je met kerst trouwt, niet ontkennen dat er genoeg liefdevolle muziek voor handen is. Ik geef toe dat je moet houden van een belletje hier en daar, maar de romantische teksten vliegen je om je oren. Wat dacht je van een openingsdans op Mariahs ‘All I Want for Christmas is You’? ‘Last Christmas’ van Wham! zou ik misschien even overslaan.

En vind je een openingsdans te ver gaan, dan zijn er nog genoeg kneiters van hits over om tijdens het feest je familie aan het dansen te krijgen.

Dan resten mij op dit moment slechts de beroemde woorden van een kleine schreeuwlelijk: Why couldn’t it be Christmas everyday?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.