Dat trouwen veel geld kost, is inmiddels geen geheim meer. Sterker nog, ik ondervind het op dit moment aan den lijve! Een Amerikaans bedrijf is bereid jouw huwelijk helemaal te betalen. Al zitten daar natuurlijk wel wat haken en ogen aan…

De overzeese startup SwanLuv speelt in op het hoge scheidingspercentage in Amerika. Daar wordt maar liefst 50% van de huwelijken ontbonden. De directeur van het bedrijf, Scott Avy, voelt ongetwijfeld enorm mee met al die scheidende stellen, maar ziet ook kans om zijn fortuin flink te laten groeien. Als je met het bedrijf in zee gaat, is scheiden namelijk betalen.

Hoe werkt het?

Voordat je een overeenkomst aangaat met Swanluv, moet je eerst alles over jezelf, je partner en jullie relatie vertellen. Op basis hiervan berekent het bedrijf namelijk wat de kans is dat jullie uit elkaar gaan. Mocht je het ermee eens zijn, en ben je bereid zo’n grote gok te nemen, dan ontvang je 10.000 dollar. Het maakt Swanluv niet uit hoe je het geld spendeert, als je het maar aan je huwelijk uitgeeft.

Zolang jij happily ever after blijft, is er helemaal niets aan de hand. Echter, zodra het scheidingsmonster om de hoek komt kijken, is het dokken geblazen. Je betaalt dan niet alleen die 10.000 dollar terug, maar je bent ook een aanzienlijk bedrag aan rente kwijt. En hoe langer je huwelijk duurde, hoe meer rente je betaalt.

Scheiden is lijden

In Nederland is het nog niet zo erg dat 1 op de 2 huwelijken strandt, maar hier tikken we volgens de laatste cijfers van het CBS  wel al de 40% aan. Sterker nog, het lijkt wel of er elk jaar 1% aan scheidingen bijkomt. Als deze trend zich doorzet, strandt in 2025 dus ook in Nederland meer dan de helft van alle huwelijken!

Ik snap wel dat zo’n bedrijf als Swanluv denkt grof geld te kunnen verdienen op de huwelijks-, of liever gezegd, scheidingsmarkt. Of ik er zelf aan mee zou doen? Absoluut niet. Uiteraard ga ik ervan uit dat ik voor altijd samen blijf met mijn prins op het witte paard (anders ga je niet trouwen), maar gokken op je eigen huwelijk voelt alsof je al het kwaad over jezelf afroept.

Wat vind jij? Zou jij het doen of moet je er niet aan denken? Ik ben benieuwd!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.