Rasechte Hollanders, je herkent ze uit duizenden. In de zomer met de vouwwagen op pad. Moeder met een grote boodschappentas tussen haar benen en vader die de tocht naar Frankrijk, Italië of zelfs Spanje helemaal in zijn eentje doorrijdt.

Eenmaal op de plek van bestemming klappen ze de voortent uit en maken het gezellig met citronella kaarsen tegen de muggen. Overdag flaneren ze over de boulevard in handige afritsbroeken en witte sokken in Jezus-sandalen. Bestellen een ‘kappoesino’ en vragen aan de vriendelijke ‘monsijeur’ of ze kunnen ‘pejee a la kart’.

Niet alleen in de zomer, ook in de winter pikken we onze landgenoten er zo uit. En dan zijn het vooral onze mannelijke tegenhangers die de fantastische gewoonte hebben om zichzelf overal kenbaar te maken. Om jou, als Nederlandse vrouw met stijl en klasse, vast bekend te maken met deze Neerlandse beesten, hier vijf typische kenmerken van rasechte (mannelijke) Hollanders op de piste.

1. Draagt een groepstrui met een “grappige” tekst

Al weken van tevoren is de feestcommissie bezig met het verzinnen van een steengoede tekst voor op hun groepstrui. Vaak dubbelzinnig en ontzettend corny, maar super voor het groepsgevoel. Daarnaast is het ook ontzettend handig voor in de kroeg, mocht hij spontaan vergeten wie ook alweer zijn vrienden zijn. Eén blik door het deinende après-ski café en hij weet direct weer met welke groep hij mee uit is.

2. Skiet onbehoorlijk hard en ongecontroleerd

Met de armen wijd en de benen uit elkaar, gaat hij roekeloos door skiklasjes en stuiterend over hobbeltjes. Eenmaal hijgend tot stilstand gekomen vlak voor de rij bij de stoeltjeslift, biggelen de tranen van snelheid over zijn wangen. Met trillende spaghettibenen door de alcohol van de vorige avond en de adrenaline zegt hij tegen zijn vrienden: “Zo, dat ging lekker! Dat doen we nog eens.”

3. Mag zich graag verkleden

Carnaval of niet, verkleden hoort er nu eenmaal bij. Roze konijnen, oranje leeuwen of groene beren, niets is te gek! Skikunsten zijn niet meer belangrijk, want eenmaal in dat pak kan hij lekker zijn gang gaan. Op die manier hoeft hij ’s avonds in de kroeg in ieder geval niet bang te zijn dat hij herkend wordt als die ene jongen die niet kan skiën, want dat is pas écht een afknapper.

4. Is over het algemeen luidruchtig

Niveaus binnen een groep kunnen verschillen en dus verdeelt men zich vaak in kleinere groepjes. Je zou denken dat iedereen contact houdt middels een telefoon, maar niets blijkt minder waar. Wanneer de ene helft in de skilift zit en van boven een herkenbare trui voorbij ziet zoeven, worden de stembanden even getraind. “Hey Klaas, gozer! Hierboven, joehoe! Bier zo bij die ene tent met dat luifel! Je weet wel, daarboven!” Waarop Klaas verschrikt omhoogkijkt en schreeuwt: “Hèèèh? Wat zei je?” Klaas heeft het dus niet verstaan, gelukkig de rest van het skigebied wel.

5. Heeft als overall doel om iedere avond de tap leeg te drinken

Een avond niet dronken, is een avond niet geleefd. Als het happy hour begint, zet hij als eerste de bar vol. Als een koning te rijk probeert hij alles wat los en vast zit te versieren door het maken van schunnige opmerkingen. Want eenmaal in een ander koninkrijk dan zijn eigen stoffige dorp in Nederland, durft hij best een beetje brutaal te zijn. Aan het einde van de avond staat hij met bezweet lijf en lege handen buiten. Morgen weer een dag.

Voldoet jouw winterse verovering aan deze kenmerken? Dan weet je in ieder geval zeker dat je een rasechte Hollander aan de haak hebt geslagen. Niet echt jouw ding? Focus je dan maar op die ontzettend geile skileraar. Die heeft ook een opvallend pak, skiet ook hard en kan ook best een biertje drinken, maar dat allemaal iets minder lomp dan de gemiddelde man uit ons kikkerlandje. Veel plezier!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.